maandag 22 juli 2024

4 gedachten over “Gemeente Tilburg wil MOB-terrein Tilburg Noord kopen voor evenementen

 1. Ik verzoek eenieder klachten in te dienen mbt de plannen. Dit weekend was Festival Draaimolen.
  Dit festival was eerst 1 dag en nu al twee dagen. Wij wonen hier vlakbij en het geluid is vreselijk.
  Omdat hier flats staan word het geluid naar alle kanten afgeketst en kun je niet eens normaal televisie kijken. Daar komt nog bij dat in mijn straat veelal oudere mensen wonen die graag op tijd naar bed gaan.
  Het idee dat een wethoudertje even voor een ander bepaald dat bewoners voortaan elk weekend in de herrie moeten gaan leven… Concerten moet je in de 013 houden niet in een natuurgebied!
  Dat we een mestfabriek opgedrongen hebben gekregen is al erg genoeg.

 2. Op veel plaatsen zijn voormalige MOB-terreinen teruggegeven aan de natuur en toegankelijk gemaakt voor wandelaars. In Tilburg-Noord staat bij de ingang echter al jaren een bord ‘verboden toegang’.
  Waarom worden recreanten hier geweerd?

  Dan nog iets.
  Dit bosgebied maakt deel uit van het Natuur Netwerk Brabant. De bedoeling daarvan is natuurgebieden met elkaar te verbinden, zodat planten en dieren zich makkelijker kunnen verplaatsen, wat ten goede komt aan de biodiversiteit. Het gaat er ook om het leefgebied van planten en dieren te vergroten.
  In lijn hiermee zou je verwachten dat het metershoge hekwerk, dat het ongeveer 10 ha grote gebied omgeeft, al lang verwijderd zou zijn. Maar dit is nog steeds niet gebeurd, terwijl overduidelijk is dat dit hekwerk voor dieren zoals hazen en reeën een onneembare hindernis vormt.

  Het gegeven dat het hekwerk nog steeds niet is afgebroken staat volgens mij op gespannen voet met de richtlijnen zoals geformuleerd in beleidstukken.

 3. ik ben het volkomen eens met dhr/mevr A. Aarts. Ook in de Reeshof hebben we al meer dan genoeg geluidsoverlast van diverse kanten, zoals bijvoorbeeld het Reeshofpark, maar ook het oude Charlotte-oord. Fijn als je ’s ochtend weer om 05:00 uur op moet, omdat sommige mensen wel moeten werken.

 4. Ja eerst de stank van de waterzuivering, dan de stank van de mestvetwerking en dan nu nog die kleren herrie. Doe het maar in Tilburg Noord. Waar is de gemeenten Tilburg mee bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *