Site pictogram Tilburgers.nl

Gemeentelijke onderscheiding voor Kees van Kempen

Kees van Kempen – Foto van Tilburg Wiki Regionaal Archief

Kees van Kempen (63) uit Valkenburg heeft op zaterdag 21 januari de Gouden Speld van de gemeente Tilburg ontvangen.Hij kreeg deze onderscheiding omdat hij 25 jaar vrijwillig actief is als voorzitter van het Schrijversteam van Heemcentrum ’t Schoor in Udenhout. Locoburgemeester Erik de Ridder heeft de onderscheiding uitgereikt tijdens de viering 25-jarig jubileum bij de Rustende Jager in Biezenmortel.
Kees van Kempen is vanaf het begin betrokken bij het schrijversteam van Heemcentrum ’t Schoor in Udenhout. Het eerste boek werd uitgebracht in 1992 met de titel ‘Over d’n Biezenmortel’. Inmiddels zijn onder leiding van Kees van Kempen 48 publicaties verschenen over de geschiedenis van Udenhout en Biezenmortel en dit jaar komt er een nieuw boek uit over de ontstaansgeschiedenis van Udenhout.

Daarnaast is Kees van Kempen de oprichter en drijvende kracht achter Wiki Udenhout, een digitale encyclopedie met tekst, muziek en films over Udenhout. Vanwege zijn expertise wordt hij met regelmaat gevraagd als gastspreker bij lezingen in Tilburg ter gelegenheid van Open Monumenten Dagen. Enkele jaren geleden is de Kees van Kempen door Brabants Heem onderscheiden met een zilveren insigne.

Mobiele versie afsluiten