Site pictogram Tilburgers.nl

Gemeenteraad heeft locatie ‘Het Laken’ in gebruik genomen

De gemeenteraad is sinds maandag 8 mei 2017 verhuisd naar haar tijdelijke onderkomen, gebouw ‘Het Laken’ aan de Hart van Brabantlaan. Tijdelijk wil zeggen: voor de komende tweeënhalf jaar, want zo lang zal het duren voordat het stadhuis (Stadskantoor 1) verbouwd en gerenoveerd is. En de raadscommissie ‘Bestuur’ had de eer om het spits af te bijten en als eerste op de nieuwe locatie te vergaderen.

De gemeente heeft hiervoor de gehele tweede verdieping afgehuurd, wat klinkt als heel veel. Echter, het blijkt alles behalve ruim te zijn. De tijdelijke raadszaal is op z’n best de helft zo groot als de raadszaal in het Stadhuis, wat de vraag doet rijzen of de circa 100 mensen die doorgaans bij een raadsvergadering aanwezig zijn, er wel in zullen passen. Het antwoord op deze vraag zal duidelijk worden als op 15 mei 2017 de eerste gemeenteraadsvergadering hier gaat plaatsvinden.

Jan van Beurden, van de fractie OPA, diende deze ochtend een voorstel in met het verzoek om aan de Tilburgers beter zichtbaar en duidelijker te maken, dat de gemeenteraad op die plek verblijft tot eind 2019. Nu hangt er een lichtbak aan de gevel, precies boven de ingang, en mogen er tijdens raadsvergaderingen stormvlaggen buiten geplaatst worden. Erg opvallend is dit niet.

Wethouder Erik de Ridder moest hem hierin teleurstellen. De verhuurder van het pand vindt het niet goed als er meer aan de buitenkant van het gebouw zichtbaar wordt dan dit.

Bram Thewissen, commissielid van de fractie Voor Tilburg kwam daarop met de suggestie om dan alle Tilburgers een verhuisbericht te sturen, zodat tenminste iedereen op de hoogte wordt gesteld. Ook burgers die niet over internet beschikken.

Joost van Puijenbroek, raadslid van het CDA, kwam met het idee om dan op de bouwhekken rond het Stadhuis doeken op te hangen om de verhuizing en de locatie beter bekend te maken. Dit idee was volgens Jan van Beurden zo logisch, dat hij er al van uit was gegaan dat dit allang gebeurd zou zijn. “Dat is niet ‘out of the box’ denken, maar ‘in the box’ denken.”

Mobiele versie afsluiten