Site pictogram Tilburgers.nl

Gemeenteraad wil Feniks blijven ondersteunen

armoedebeleid-vrouwenEmancipatie expertisecentrum Feniks heeft als doel om de maatschappelijke positie van alle vrouwen te verbeteren: van jong tot oud, met verschillende achtergronden en leefstijlen. Volgens een meerderheid van de gemeenteraad helpt de emancipatie van vrouwen om hen sterker te maken en beter mee te kunnen doen in de samenleving. Bovendien heeft Feniks veel specialistische kennis in huis die belangrijk is voor Tilburg.

Maar vanwege de forse bezuinigingen in de afgelopen jaren heeft Feniks niet meer genoeg geld om overeind te blijven. Daarom hebben GroenLinks, PvdA, D66 en de SP tijdens de raadsvergadering van 14 juli over de Perspectiefnota 2017, een voorstel (motie) ingebracht waarmee zij wethouder Marcelle Hendrickx opdracht geven om uit te zoeken hoe Feniks overeind kan worden gehouden.

Raadsleden Marti de Brouwer (CDA) en Mohamed Azzougarh brachten naar voren dat ook veel mannen tegenwoordig moeite hebben om mee te doen in de samenleving en dat ook voor hen ondersteuning nodig is. Toch haalde het voorstel een ruime meerderheid, waarmee het werd aangenomen.

Mobiele versie afsluiten