Site pictogram Tilburgers.nl

Gemma Nijholt en Wim Verbunt lid in Orde Oranje Nassau

lid orde oranje nassauGemma Nijholt-van Hameren en Wim Verbunt uit Udenhout ontvingen op zaterdag 21 november een Koninklijke onderscheiding. Zij werden beiden benoemd tot Lid in
de Orde van Oranje Nassau. Zij krijgen deze onderscheiding vanwege hun jarenlange vrijwillige werkzaamheden bij de Sing Song Zangers; het bewonerskoor van Huize Sint Vincentius in Udenhout. Locoburgemeester Erik de Ridder reikte de onderscheidingen uit tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van het koor op de feestdag van St. Caecilia in de kapel van Huize Vincentius.

Gemma Nijholt (77) is sinds 1978 begeleider en pianiste van bewonerskoor de Sing Song Zangers. Daarnaast is zij sinds 2007 begeleider en pianiste van kinderkoor De Mortelnootjes in Biezenmortel.
Wim Verbunt (63) is sinds 1978 begeleider en dirigent bij de Sing Song Zangers en sinds vijf jaar ook actief als vrijwilliger bij het koor Andantino in Udenhout. In het verleden was hij vrijwilliger bij de Stichting JeugdCarrousel in Zundert en (bestuurs)lid van het jongerenkoor uit die plaats. Van 1970 tot 1980 was hij begeleider van een voetbalelftal bij sportvereniging Sport Staalt Spieren in Udenhout.

500-vincentiusHuize Sint Vincentius is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en bestaat dit jaar 90 jaar. Behalve, wonen, leren en werken, is Vincentius ook een instelling waar bewoners zorg ontvangen in vrijetijdsbesteding en levensbeschouwing. Bewonerskoor de Sing Song Zangers ondersteunt zeer regelmatig de kerkelijke vieringen met hun zang en muziek. Het koor kent momenteel bijna 50 leden en bestaat dit jaar 40 jaar. St. Caecilia is de patroonheilige van het koor en 21 november is haar feestdag.

Mobiele versie afsluiten