Site pictogram Tilburgers.nl

Gepresenteerd: TilburgsAns, karakter van Tilburg

TilburgsAns Sander neijnens Hans Kokke Ivo van LeeuwenZondagmiddag 10 april werd TilbursAns gepresenteerd aan een groot publiek in De NWE Vorst. TilburgsAns is een lettertype van typograaf Sander Neijnens en Illustrator Ivo van Leeuwen.

Sander Neijnens liet zich voor het ontwerp inspireren door het karakter van de stad Tilburg: rauw, humorvol, experimenteel, swingend, eigenzinnig, verrassend en praktisch. Behalve de reguliere Light, Regular, Bold en Black -versies is er ook een speciale versie, de TilburgsAnsPict. Wie de TilburgsAnsPict gebruikt en bepaalde woorden intypt, zal merken dat die woorden worden vervangen door een pictogram.

Deze voor Tilburg symbolische pictogrammen – op dit moment 50 verschillende – zijn ontworpen door Ivo van Leeuwen. Uitproberen?!

Op Tilburgers.nl willen we TilburgsAns graag steunen en daarom zijn alle kopjes en links op deze website aangepast in TilburgsAns Regular. Het font is te downloaden en (onder voorwaarden) te gebruiken via de website van TilburgsAns.

screenshot-www tilburgsans nl 2016-04-10 20-29-54

Mobiele versie afsluiten