Site pictogram Tilburgers.nl

Gerestaureerde restauratiewagon naar laatste bestemming: het Spoorpark

Spoorpark – Foto: John Geerts

Donderdag 8 oktober 2020 wordt de voormalige restauratiewagon in het Spoorpark geplaatst. Naar verwachting zal het rijtuig in de loop van de middag geplaatst zijn in het park. Dit blijkt uit een persbericht van het Spoorpark.

De restauratiewagon krijgt zijn plek op het stuk spoor aan het Oostplein van het park, naast het waterplein en vóór de ingang van Stadscamping Tilburg.
Zodra de wagon op z’n plek staat en de werkzaamheden aan de buitenzijde volledig afgerond zijn, wordt de wagon overgedragen aan Stichting Stadscamping Tilburg. Daarna gaan de vrijwilligers van de camping aan de slag met het interieur van het rijtuig. De planning is het rijtuig volgend kampeerseizoen in gebruik te nemen.

Hiermee gaat een al drie jaar lang gekoesterde wens van Stichting Spoorpark en Stadscamping Tilburg in vervulling. De saneringswerkzaamheden aan het rijtuig begonnen in juni 2020. Asbest en Chroom6 werden verwijderd en het plaatwerk is hersteld. Het dak is waterdicht gemaakt en het rijtuig is geschilderd in de
originele groene kleur. De ramen worden vervangen na het transport op donderdag 8 oktober en dan krijgt het rijtuig een eindbestemming in het Spoorpark.

Mobiele versie afsluiten