Site pictogram Tilburgers.nl

GGD verhuist naar Reitseplein in Tilburg

De GGD Hart voor Brabant verhuist in 2020 naar het Reitseplein in Tilburg. Daar kan de organisatie modern gezondheidsplein inrichten voor de inwoners van Tilburg en regio. Na een lang en prettig verblijf in het mooie pand aan de Ringbaan West kiest de GGD nu voor de mogelijkheden die het Reitseplein biedt.

Meer open ruimtes nodig
De GGD heeft lang en naar tevredenheid haar werk kunnen doen aan de Ringbaan West. Inmiddels is de werkwijze echter sterk veranderd en krijgen medewerkers steeds meer behoefte aan grotere open ruimtes, waar een gezondheidsplein kan worden ingericht. Maar ook aan overleg- en ontmoetingsruimtes waar medewerkers kunnen samenwerken met professionele partners is grotere behoefte.

Het pand aan de Ringbaan West heeft een kloosterstructuur met gangen en kamers en is daardoor minder geschikt voor de huidige wensen van de GGD-medewerkers en organisatie. De GGD-organisatie heeft eerst samen met de gemeente Tilburg gekeken of het huidige pand geschikt te maken is. Met enkele ingrijpende verbouwingen is dit deels te realiseren, maar ook na deze verbouwing is het nog niet optimaal voor het werkconcept van de GGD.

Reitseplein biedt mogelijkheden
Het pand aan het Reitseplein op nummer 3, 4 en 5 (voorheen zat hier de Kamer van Koophandel) biedt de GGD de mogelijkheid om het naar eigen inzicht en wensen aan te passen. Zowel de inrichting als de afwerking zullen straks aansluiten op de toekomstplannen van de GGD. Een extra argument in het voordeel van het Reitseplein is dat het financieel voordeliger is.

Fijne samenwerking met gemeente
De GGD Hart voor Brabant waardeert het zeer dat de gemeente Tilburg, samen met de organisatie, heeft onderzocht wat er mogelijk is in het huidige pand aan de Ringbaan West. Thijs van Kessel, wethouder van de gemeente Oss en portefeuillehouder bedrijfsvoering van het dagelijks bestuur van de GGD, heeft
ook waardering voor de inzet van de gemeente om de GGD voor haar gebouw te behouden. Maar, zegt hij: “De inhoudelijke en financiële aspecten gaven de doorslag en leidden in het bestuur tot een voorkeur voor verhuizen naar het Reitseplein. Vandaar ook onze steun voor dit besluit.”

Mobiele versie afsluiten