Site pictogram Tilburgers.nl

‘Girl’ bij Heyhoef Cinema

Op vrijdag 20 en op zaterdag 21 november 2020 vertoont Heyhoef Cinema de Belgisch/Nederlandse film Girl uit 2018, het debuut van de regisseur Lukas Dhont. Met in de hoofdrol Victor Polster .

De film won in Cannes  vier prijzen met een staande ovatie na de première van de film .

In Girl wordt een periode beschreven uit het leven van Lara, een meisje, geboren als jongen , met een grote droom , namelijk balletdanseres worden.
In de film wordt ook niet geschuwd in beeld te brengen hoe moeilijk de transformatie fysiek en geestelijk kan zijn en dat, hoe graag ernaar verlangd, het soms moeilijk kan zijn jezelf lief te blijven hebben .

De hoofdrolspeler Victor Polster speelt de hoofdrol. Gekozen uit honderden kandidaten en zelfs op zijn leeftijd, 15 jaar, al ervaren danser in opleiding bij de Koninklijke Balletschool in Antwerpen.

Hoewel op de balletschool altijd mannelijke rollen, moest hij nu ook op spitzen leren dansen wat hem een aantal afgebroken teennagels opleverde!

Kritiek op de film is er ook geweest omdat gekozen is voor een cisgender ( tegenstelling van transgender) hoofdrolspeler , omdat juist deze films een platform kunnen zijn voor jonge transgenderacteurs. Vooral in Amerika zijn er actiegroepen die ernstig bezwaar maakten tegen deze keuze.

Waar en wanneer :
Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1 , 5043 RX Tilburg
Vrijdag 20 november ,14.00 uur
Zaterdag 21 november ,19.00 uur.
Kosten: € 5.00, graag contant
Gezien Coronamaatregelen graag reserveren via reserveren@heyhoef-cinema.nl

Mobiele versie afsluiten