Spring naar inhoud

GiveLocal helpt Tilburgse winkeliers door de coronacrisis.

Lege Heuvelstraat, maart 2020. - Foto: John Geerts

Tilburg is een heus corona-initiatief rijker: GiveLocal.

GiveLocal haalt geld op en koopt daarvan bonnen bij kleine lokale winkeliers die door de lockdown dicht zijn. Deze bonnen verdelen ze in de stad aan mensen die een lichtpuntje verdienen. Bijvoorbeeld omdat ze in financiële problemen zijn gekomen, eenzaam zijn of iemand verloren zijn door corona. Ook mensen die hun nek uitsteken voor een ander worden met een bon verblijd.

GiveLocal wordt georganiseerd door een groep vrijwilligers die zich de situatie van kleine winkeliers aantrekt. Aziza Aboulkacem is één van de initiatiefnemers: “Mijn man startte in deze tijd een eigen kapperszaak, waarvan de planning al lang voor corona liep. Ik zie hoeveel problemen deze lockdown met zich meebrengt; van financiële stress tot slapeloze nachten. Alleen met steun van alle Tilburgers kunnen we deze winkeliers er doorheen slepen, samen de schouders eronder is toch wat Tilburg Tilburg maakt.”

PvdA Tilburg bezorgt GiveLocal een vliegende start. Fractievoorzitter Yusuf Celik werd direct enthousiast toen hij van het initiatief hoorde en doneerde de eerste 80 bonnen. “Ontmoetingen en het gesprek voeren maakt een sociale stad. We hopen met de bonnen die wij doneren kleine ontmoetingen te stimuleren. Juist in tijden als deze moeten we het gesprek aan blijven gaan en Tilburg sterker en socialer maken. Ik nodig andere partijen van harte uit om ook te doneren!”, aldus Celik.

Logo van GiveLocal

“We willen met dit initiatief mensen een lichtpuntje geven in donkere tijden. De bonnen die we kopen bij winkeliers geven we daarom aan mensen die het extra zwaar hebben in coronatijd. En we geven ze aan mensen die steeds klaarstaan voor anderen. Iedereen kan mensen en bedrijven nomineren via www.givelocal.nl”, aldus mede-initiatiefnemer Jordy Sweep die eerder het succesvolle WeCareNL opzette. GiveLocal draait volledig op donaties die via www.givelocal.nl binnenkomen. “Ik hoop dat Tilburg haar sociale hart wederom laat zien en massaal doneert”, aldus Jordy Sweep.

1 gedachte over “GiveLocal helpt Tilburgse winkeliers door de coronacrisis.

 1. Jeroen van Dijk

  Bonnen voor de winkeliers en anderen.
  Een zéér prijzenswaardig initiatief dat niet nodig zou zijn als RUTTE niet miljarden
  via de EG naar Zuid-Europa zou sturen.
  Bovendien worden winkeliers, die ten onder dreigen te gaan, door de Staat ondersteund..
  DUS op 17 maart: weet op wie je stemt !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *