Site pictogram Tilburgers.nl

Google Privacy Tour: leer je privacy te beschermen

Op de campus van Tilburg University staat op 28 maart 2017 een caravan van Google Nederland waar iedereen zijn privacy-instellingen kan laten controleren en kan leren hoe je zelf je privacy en beveiliging kunt beheren, bijvoorbeeld van de mobiele telefoon.

Ook Rector Magnificus Emile Aarts zal de gelegenheid te baat nemen om de privacy-caravan te bezoeken.

De Google Privacy Tour start 22 maart en doet 20 steden en dorpen aan in alle Nederlandse provincies. Op de Tilburgse universiteitscampus staat de caravan op dinsdag 28 maart van 10:00 tot 16:00 uur tussen het Warande- en het Goossensgebouw. Geïnteresseerden kunnen daar al hun privacy-gerelateerde vragen stellen aan Google-medewerkers.

Tilburg University is leidend in het onderzoek naar de juridische gevolgen van het gebruik van big data en juicht de Privacy Tour van Google toe. Want privacy is belangrijk en het juridisch kader lijkt soms achter de feiten aan te hollen. Het onderzoek van Tilburg University sluit onder meer aan op de problemen waar het bedrijfsleven voor staat.

Corien Prins, decaan van Tilburg Law School: “We willen helpen bij het zoeken naar oplossingen die recht doen aan de juridische normen die wij als samenleving hebben ingesteld, zonder dat we de enorme voordelen die bepaalde big data-toepassingen onze samenleving bieden aan ons voorbij moeten laten gaan.”

Bronnen: persbericht Tilburg University | Google Nederland |

Mobiele versie afsluiten