Site pictogram Tilburgers.nl

Gouden Speld voor Wil van Spaandonk

Wil van Spaandonk uit Tilburg heeft op zaterdag 18 januari 2020 de Gouden Speld van de gemeente Tilburg ontvangen vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet als Hoofdman (voorzitter) van Gilde St. Joris en St. Sebastiaan Enschot-Heukelom. Burgemeester Theo Weterings heeft de Gouden Speld uitgereikt ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van Wil van Spaandonk als Hoofdman (voorzitter) tijdens de jaarlijkse Teerdag (feestdag) van het gilde.

Wil van Spaandonk is 68 jaar en is in de periode 1982-1995 Hoofdman geweest van het Gilde St. Joris en St. Sebastiaan in Berkel-Enschot/Heukelom. Daarna is hij in 2001 opnieuw Hoofdman van dit gilde geworden en tot op heden vervult hij deze functie nog steeds. In totaal is hij dus ruim 30 jaar actief als Hoofdman.

De taken van een Hoofdman zijn zeer divers. Een Hoofdman bij een gilde is vergelijkbaar met een voorzitter van andere verenigingen. Hij geeft leiding aan het gilde in de ruimste zin van het woord. Wil van Spaandonk treedt op als voorzitter bij ledenvergaderingen en bestuursvergaderingen, maar is ook contactpersoon voor andere gilden, de gilde kring Maasland en het hoofdbestuur van de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden.

Mobiele versie afsluiten