Site pictogram Tilburgers.nl

Gratis reparaties voor Quiet-members dankzij Repair Café 013

Op zaterdag 11 februari 2017 wordt er weer een Repair Café 013 gehouden tussen 13:00 en 17:00 uur in MFA het Zuiderkwartier aan de Wassenaerlaan 38 in Tilburg. Tijdens deze middag is iedereen van harte welkom om met kapotte fietsen, kledingstukken en apparaten langs te komen, om deze samen met de vrijwilligers van het Repair Café te proberen te repareren. Voor de reparatie wordt een donatie gevraagd, eventueel nodige nieuwe onderdelen moeten zelf worden meegebracht.

Bijzondere deze keer is dat leden van de Quiet-Community voortaan geheel kosteloos van de ze service gebruik kunnen gaan maken.

Al eens eerder waren de vrijwilligers van het Repair Café 013, onderdeel van Stichting Social Energy, te gast bij de inloop van de Quiet-Community. Tijdens deze inloopochtend op dinsdag 22 november 2016 hebben heel wat Quiet-members gebruik  gemaakt van de kennis en kunde om kosteloos kapotte apparaten te laten repareren. Goed nieuws: de mensen van Repair Café bieden deze service voortaan ook tijdens hun reguliere bijeenkomsten aan Quiet-members. Als je met je defecte apparaat én je Quiet-pasje meldt op onderstaande locaties en data, maak je een goede kans op een succesvolle reparatie.

Daarnaast mag natuurlijk iedereen spullen meenemen die kapot zijn, om deze samen met deskundige vrijwilligers te proberen te repareren. Spullen die meegenomen kunnen worden zijn: elektrische apparaten, meubels, kleding, fietsen en speelgoed. Bijvoorbeeld een broek die wat te lang is, het koffiezetapparaat dat niet warm wordt, die fijne trui met een gaatje en de fiets zonder rem.

Voor reparaties wordt een bijdrage gevraagd van de bezoeker. Deze bijdragen zijn zeer belangrijk want alleen dankzij donaties kan het Repair Café blijven bestaan. Uiteraard moeten benodigde onderdelen wel zelf gekocht worden, hierover geven de deskundige medewerkers graag advies. Voor Quiet-leden geldt dit niet.

De eerste mogelijkheid dient zich aanstaande zaterdag 11 februari 2017 al aan. Je kunt dan van 13.00-17.00 uur terecht in MFA Zuiderkwartier aan de Wassenaerlaan 38 in Tilburg. Op zaterdag 25 februari kun je, ook van 13.00-17.00 uur, terecht in Nieuwe Stede aan de Capucijnenstraat 156 in Tilburg.

Quiet Community is de marktplaats zonder geld
Mensen in een armoedesituatie kunnen een Quiet-pas krijgen. Met deze pas komen ze in aanmerking voor allerlei goederen en diensten. Deze komen van particulieren en van het bedrijfsleven, maar ook van de Quiet-members zelf. Op deze manier werkt iedereen mee aan armoedeverzachting, ook de arme mensen zelf. Mensen die gebruik maken van de pas kunnen anoniem blijven en hoeven geen verantwoording af te leggen. Het doel van dit alles is mensen een uitweg te bieden uit financieel, sociaal en psychisch isolement.

Op dinsdagen tussen 9:30 – 12:00 uur kun je binnen lopen op onze locatie aan de Boomstraat 131 in Tilburg. Het is laagdrempelig en je hoeft geen afspraak te maken. Deze ochtenden worden in samenwerking met Quiet’s Eric Rugebregt en Ingrid Elskamp én de Voedselbank georganiseerd. Op deze inloopochtend  zijn ook de Quiet-pasjes verkrijgbaar.

Mobiele versie afsluiten