Site pictogram Tilburgers.nl

Gratis wifi: nu ook voor MBO maar nog lang niet voor iedereen

Sinds 2011 loopt er in Tilburg een proef met Wifi, draadloos internet in de binnenstad. Via het aangelegde ‘wifi-netwerk’ kunnen bezoekers van de binnenstad via hun mobiele telefoon of laptop alleen maar toeristische informatie ophalen. Dus vrij internetten is daar nog niet bij.

Vervolgens is de toegang tot dit netwerk uitgebreid met toegang voor studenten van de universiteit en HBO-opleidingen, met het onderwijsnetwerk ‘Eduroam’. Raadsleden Peter van Gool (D66) en Mayke Kikstra (PvdA) hebben het College van B&W in juni van dit jaar gevraagd om verdere uitbreiding. Zij willen dat ook MBO-studenten toegang krijgen tot deze gratis wifi-voorziening en dat social media websites, zoals Twitter en Facebook, op dit netwerk te gebruiken zijn, evenals dienstverlenende websites, zoals ns.nl, 9292ov.nl en lokale nieuwssites. Peter van Gool: “Er is nog een flinke slag te slaan, uiteindelijk zou iedere Tilburger gebruik moeten kunnen maken van deze digitale infrastructuur.”

Of het college aan het verzoek van beide raadsleden zal willen voldoen, is nu nog niet bekend.

Update, 8 augustus, 15.45 uur

We vragen ons ook af, hoeveel mensen er op de hoogte zijn van deze gratis wifi-dienst en of er gebruik van wordt gemaakt. Vandaar deze mini-poll.

[poll id=”15″]

[poll id=”16″]

Mobiele versie afsluiten