Site pictogram Tilburgers.nl

Groen licht voor Van de Valk Hotel Kempenbaan

Op donderdag 5 februari 2015 hebben Wethouder Erik de Ridder namens de Gemeente Tilburg en Ben van der Valk namens de horecaketen Van der Valk de definitieve overeenkomst getekend voor de verkoop van een stuk bouwgrond aan de Kempenbaan. Horecaconcern Van der Valk wil op dit perceel een luxe hotel bouwen.

De plannen voor een hotel op deze plek zijn niet nieuw. Tien jaar geleden lanceerden Van der Valk de eerste plannen en in 2011 werd er al een zogenoemde intentieovereenkomst getekend tussen de gemeente Tilburg en de horecaketen om een hotel te bouwen op de locatie Kempenbaan. Het project liep flink vertraging op door een bezwaar op de komst van dit Hotel op deze locatie dat door een neef van Ben van der Valk die het van de Valk hotel in Gilze exploiteert en enkele andere horecaondernemers in de omgeving. In hun ogen zouden er door de bouw van een nieuw hotel een overschot aan hotelkamers in de regio zijn. De Raad van State deed uitspraak over deze zaak en oordeelde dat het nieuwe hotel voorziet in een behoefte. Na de uitspraak van de Raad van State in juli 2014 is het bestemmingsplan Kempenbaan-West onherroepelijk geworden.

van de valk tilburgHet hotel dat aan de Kempenbaan komt, wordt een exclusief viersterrenhotel met 145 luxe hotelkamers en 15 vergader- en congresruimtes. En er komt een restaurant en een luxe zwembad in het hotel. Wethouder Erik de Ridder: “Het geduld van Van der Valk is danig op de proef gesteld. Toch hebben ze aangegeven zich absoluut aan de Kempenbaan te willen vestigen ondanks de vertraging die is opgelopen. Dat zegt veel over hun vastberadenheid en het geloof dat ze hebben in deze locatie. Het is dan ook een mooi moment dat de verkoopovereenkomst is getekend. Tilburg krijgt er een luxe viersterrenhotel bij. Dit hotel geeft het toerisme in Tilburg en omgeving een flinke stimulans”. Ben van der Valk: “We zijn erg blij dat we de volgende stap kunnen zetten in het proces dat leidt tot de vestiging van een viersterren Valk Exclusief hotel. Tilburg en Hart van Brabant hebben in maat en kwaliteit veel potentie als het gaat om de zakelijke markt en het vrijetijdstoerisme.”

Het college heeft deze week het besluit al genomen wat nu nog ter informatie naar de gemeenteraad gestuurd wordt. De omgevingsvergunning is in december 2014 aangevraagd. Zodat er spoedig met de bouw kan worden aangevangen.

Mobiele versie afsluiten