Site pictogram Tilburgers.nl

GroenLinks presenteert duurzaamheidsmanifest op Valentijnsdag

FB Manifest2‘Tilburg Schôônste stad van ‘t laand, dè ge zô meut blève’, aldus het Tilburgs volkslied uit 1938. Dat is een mooi doel: de mooiste stad van Nederland zijn en blijven. Dat vraagt om een helder toekomstperspectief; hoe zorgen we dat huidige en toekomstige generaties in Tilburg een goede kwaliteit van leven hebben?

In het huidige coalitieakkoord (2014-2018) van het gemeentebestuur zijn al afspraken gemaakt over duurzaamheid, maar van GroenLinks – dat zelf ook in de coalitie zit, samen met SP, CDA en D66 – mag het sneller, intensiever en meer samenhangend.

2015-12-26 Wilhelminapark Treurwilg HazelaarGroenLinks wil graag laten zien hoe dit kan worden bereikt. Daarom zal deze partij op Valentijnsdag, zondag 14 februari, haar duurzaamheidsmanifest overhandigen aan wethouder Berend de Vries, die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. ‘s Middags zal GroenLinks het manifest aan de stad presenteren met een Valentijnsactie op de Heuvel.

Het duurzaamheidsmanifest is deels gebaseerd op een reeks themabijeenkomsten die GroenLinks vorig jaar in Tilburg georganiseerd heeft, over duurzame ontwikkeling en de rol van de gemeente hierin.

2015-11-15 345 Herfst storm Energiepark Rollator herfstbladerenZo werd er een themabijeenkomst georganiseerd over de verduurzaming van het warmtenet en over luchtkwaliteit. Met dit manifest wil GroenLinks een duurzame toekomst van de stad laten zien en vertellen op welke manier dit kan worden bereikt. GroenLinks Tilburg wil met de punten in het manifest het debat over duurzame ontwikkeling verder brengen en nodigt alle Tilburgse politieke partijen, Tilburgers en Tilburgse organisaties uit om zich hierbij aan te sluiten.

Wie benieuwd is naar de inhoud van dit duurzaamheidsmanifest is welkom bij de presentatie op Valentijnsdag zondag 14 februari op de Heuvel, van 13.00 tot 16.00 uur.

Mobiele versie afsluiten