Site pictogram Tilburgers.nl

Grote brand hoek Lovensestraat – Koestraat

Door een zeer grote brand op de hoek Lovensestraat/Koestraat is de Tilburgse wijk Loven momenteel niet toegankelijk. Mensen in het gebied worden opgeroepen binnen te blijven. Het gaat om het gebied binnen de Molenstraat, Besterdring, NS-plein, Enschotsestraat, Lovensestraat, Rosmolenplein en Ringbaan Oost. Een aantal direct omwonenden is geëvacueerd en ondergebracht in een hotel in de stad.

Loodsen aan de Lovensestraat waar de brand woedt

Vanwege de brand is de verkeersader Ringbaan Oost tussen Bosscheweg en Gelrebaan afgesloten. Automobilisten wordt gevraagd het gebied te vermijden en een andere route te kiezen. De politie heeft een helikopter ingezet om verkeersbewegingen in de gaten te houden. De brandweer heeft voor watertransport de Besterdring, de Molenstraat en de Enschotsestraat samen met de Ringbaan Oost afgesloten. Op de Ringbaan Oost wordt de hele dag dan ook zware verkeershinder verwacht. Burgemeester Noordanus raadt automobilisten dan ook aan die wegen te mijden. Om die reden is ook afrit Hilvarenbeek van de snelweg A58 dicht. De gemeente hoopt dat de weg in de avondspits weeer vrij is.

De brandweer heeft vastgesteld dat bij de brand asbest is vrijgekomen. De aard en omvang worden nog exact bepaald. Tot die tijd kan niemand het gebied in of uit. Bewoners worden verzocht binnen te blijven. Het gebied beslaat 2000m2 en heeft zo’n 4000 inwoners. In het gebied liggen een peuterspeelzaal en twee basisscholen. De burgemeester heeft besloten dat deze scholen vandaag gesloten blijven.

Brandweer, politie en pers zijn met veel materieel ter plekke

De brand woedt in een aantal loodsen op een industrieterrein. In die loodsen zitten onder meer een houtopslag en een garagebedrijf. De brand werd om 1.20 uur gemeld en is snel opgeschaald naar zeer grote brand. Om 06.00u gaf de brandweer het sein brand meester. Ze verwacht nog de hele dag bezig te zijn met nablussen. Uit voorzorg evacueerde de gemeente enkele tientallen omwonenden uit een naburig appartementencomplex. De brandweer verwacht nog een flinke tijd met het blussen bezig te zijn.

Op de website van de Gemeente Tilburg staat meer informatie en een telefoonnummer voor vragen.

Mobiele versie afsluiten