Vandaag vrijdag 15 maart is het precies 50 jaar geleden dat Guido Jacobs uit Tilburg zijn loopbaan als kok begon. Guido leerde dit vak grotendeels in de praktijk. Na de HBS begon hij drie jaar lang als leerling bij het Michelin-sterrenrestaurant Chalet Royal in den Bosch.
Na wat omzwerving door Europa, in restaurants in onder andere Parijs en Genève waar hij alle kneepjes uit het vak leerde, begon Guido in 1974 samen met zijn vrouw Marianne ‘Le Bistro de Paris’ in de Emmastraat in Tilburg. Na de Bistro de Paris runden ze ook nog 21 jaar lang Mangerie ’t Wandelbos.
Van ophouden wil Guido nog niks weten. Sinds zijn pensioen, enkele jaren geleden, is hij nog regelmatig te vinden aan ‘de kachel’ bij Brasserie ‘De Burgerij’ in de Noordstraat. Reden te meer om zijn 50 jarig koks-jubileum niet onopgemerkt voor bij te laten gaan. Daarom zijn zondag 17 maart vrienden, oud-klanten en andere belangstellende van Guido Jacobs vanaf 12:00 uur uitgenodigd bij Brasserie De Burgerij om hem persoonlijk te komen feliciteren. De Burgerij serveert die dag een speciaal Guido Jacobs Menu bestaande uit zijn specialiteiten.
1 reactie
Voeg die van jou toe →Heel goed grote broer. Dat we nog vaak lekker mogen eten !