Site pictogram Tilburgers.nl

Handelsmissie uit Changzhou (China) op bezoek in Tilburg

bezoek uit Changhzou
Vlnr: wethouder Erik de Ridder, burgemeester Fei Gaoyun burgemeester Peter Noordanus, loco-burgemeester Fang Guoqiang

In april 2012 ging een delegatie uit Tilburg op bezoek bij de Chinese zusterstad Changzhou. Behalve burgemeester Peter Noordanus en wethouder Erik de Ridder, maakten ook studenten van Fontys en Tilburgse ondernemers deel uit van de delegatie.

Deze reis heeft de afgelopen twee dagen een vervolg gehad met een tegenbezoek, waaraan burgemeester Fei Gaoyun, loco-burgemeester Fang Guoqiang en leden van het bedrijfsleven uit Changhzou deelnamen.

Tilburg onderhoudt al 15 jaar een vriendschappelijke relatie met de Chinese miljoenenstad. Beide steden willen kennis uitwisselen op het gebied van economie, onderwijs en cultuur en hun samenwerking daarin verstevigen. Tijdens het werkbezoek heeft de delegatie verschillende ontmoetingen gehad met Tilburgse instellingen en bedrijven.

Woensdag was het werkbezoek gestart met een rondleiding op Tilburg University. Donderdag stond in het teken van matchmaking voor bedrijven en onderwijsinstellingen uit beide steden. Vrijdag hebben beide steden een Trade Forum georganiseerd op de Efteling, waarna beide burgemeesters elkaar hebben ontmoet op het stadhuis tijdens een lunch.

Vrijdagmiddag bezoekt de delegatie de Tilburgse bedrijven Claassen Logistics en de Barge Terminal van Versteijnen. Vanavond wordt het bezoek afgesloten tijdens het Theatre of Changzhou bij de NWE Vorst.

Mobiele versie afsluiten