Site pictogram Tilburgers.nl

Hanneke Wetzer in Het Metropolitan Museum

Wereldberoemd in Eindhoven, maar nog niet in Tilburg. Hanneke Wetzer dus. Komende maanden is haar werk te zien in het ‘Metropolitan Museum | Tilburg’. Vrijdagavond 5 juli 2022 opent de tentoonstelling.

Het Metropolitan Museum in de Stedekestraat  Foto: Metropolitan

In een paar lijnen zet Wetzer individuen neer in hun eindeloze bijzonderheid. In markante zwart-wit-tekeningen. ‘Beings’ heten ze. Een project als ode aan de puurheid en originaliteit van alle menselijke wezens met hun eigen persoonlijke brede scala aan emoties, lichaamstype, geslacht en seksuele voorkeur.

Een woordvoerder van het Metropolitan Museum licht toe: “Wetzer heeft zichzelf een paar strikte regels opgelegd: alle ‘Beings’ moeten direct op papier getekend worden zonder gebruik te maken van potlood of een andere manier van schetsen; alle ‘Beings’ hebben bestaansrecht, er mag geen enkele tekening worden weggegooid.”

“Onderwijl is zij haar vierde jaar ingegaan met dagelijks een ‘Being’ op Instagram. De teller staat al op 1291! Een selectie uit deze wereld van unieke wezens treft u aan in onze nieuwe raamtentoonstelling van 15 juli tot en met 11 september 2022. Hanneke Wetzer studeerde in 2010 af als illustrator en is sindsdien werkzaam als multidisciplinair beeldend kunstenaar. Wetzer werkt in langdurige series, in foto’s en illustraties. Misschien heeft u haar fotoserie met de lockdownbuddy Nadiah in het ‘Volkskrant Magazine’ gezien. Ook niet? Kom dan zeker kijken naar ons museum aan de Stedekestraat 15, dagelijks dag en nacht geopend, toegang volkomen vrij. Welkom!”

‘Metropolitan Museum | Tilburg’ is te vinden in de Stedekestraat 15,  Tilburg en bestaat uit een aantal raametalages.

Meer informatie is te vinden op de website: www.metropolitanmuseum.nl

Mobiele versie afsluiten