Site pictogram Tilburgers.nl

Hans Rube piloot bij Mundial Airport

Airport-Mundial-Club Smederij in de Tilburgse Spoorzone wordt door Festival Mundial omgetoverd tot een internationale vluchthaven. Mundial Airport is een internationale ontmoetingsplek voor intercultureel talent, gekoppeld aan een inhoudelijk programma. Vanaf 10 april tot aan het begin van het festival in juni, zijn er drie sessies. Tijdens het festival worden er nog eens twee keer drie sessies gehouden. Hiermee voegt de organisatie een nieuwe en inhoudelijke discipline toe aan het programma.

Mundial Airport is een talkshow waarbij tafelgesprekken worden gehouden over actuele, lokale en, internationale thema’s binnen Internationale Samenwerking en cultuur. De avond van Mundial Airport staat onder leiding van piloot Hans Rube die twee of drie gasten het stuur in handen geeft om het publiek mee te nemen op zijn of haar route naar een toekomstige internationale wereld. Centraal staat ook de vraag welke rol Tilburg daarin kan en moet spelen. De avond wordt afgesloten met optredens van Tilburgs intercultureel muziektalent. De meest talentvolle artiest, aldus de jury, treedt op 28 juni op tijdens Festival Mundial. De drie avonden voorafgaand aan het festival zijn gratis toegankelijk.

  • 10 april – Versterken van aandacht voor Europa, in relatie met cultuur (Is de spoorzone een cultureel fiasco? Zijn kunst en cultuur niet altijd internationaal?
  • 15 mei – Fair Trade in Tilburg / MVO
  • 5 juni – Versterken van internationale economische samenwerkingsverbanden in het kader van cultuur
  • 28 & 29 juni – Millennium Development Goals

Tijdens de eerste editie van 10 april wordt aandacht besteed aan Europa. De gasten Jan Zobel (De Nieuwe Vorst / Trash) en Jan Doms (kunstenaar) geven hun visie op onder meer het nut en de noodzaak van het internationaal samenwerken binnen Europa en de ontwikkeling van de Spoorzone tot cultureel hart van Tilburg. De Tilburgse talenten Tuff Enuff en Dj-Mikeystar sluiten de avond muzikaal af.

Vertrektijd van het gratis toegankelijke Mundial Airport is 20.00 uur, inchecken vanaf 19.30 uur. Adres: NS-plein 65

Mobiele versie afsluiten