Site pictogram Tilburgers.nl

Hans Winkel ontvangt Koninklijke onderscheiding

Hans Winkel @Foto Hyves profiel

Tijdens de jaarvergadering van de Mixed Hockeyclub Udenhout op woensdag 22 juni 2011, heeft Hans Winkel een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van wethouder Erik de Ridder.

Sinds 1978 is de heer Hans Winkel als vrijwilliger actief. In genoemd jaar werd hij organist van het Gemengd Koor Udenhout. Dit koor telt op dit moment 58 leden, zingt vierstemmig en wordt daarbij steeds op orgel of piano begeleid door de heer Winkel. Wekelijks repeteert hij met het koor als muzikaal begeleider. Daarnaast is hij eveneens wekelijks actief als repetitor van het koor, de laatste tien jaar voor alle koorstemmen in een wisselende samenstelling. Het koor treedt jaarlijkse diverse keren op, bij activiteiten binnen en buiten de parochie, bij bijzondere gelegenheden en tijdens concerten.

Vergelijkbare werkzaamheden verricht de heer Hans Winkel sinds 1991 ook voor het koor Resonet. Dit is een klein koor, bestaande uit vier sopranen en vier alten. Het koor verzorgt diverse uitvoeringen per jaar, onder meer bij jubilea of bij activiteiten van De Zonnebloem of het Rode Kruis.

Ook binnen de hockeysport heeft de heer Winkel zijn sporen verdiend. Sinds 1983 is hij als vrijwilliger betrokken bij Mixed Hockey Club Udenhout (MHCU). Deze hockeyvereniging telt momenteel ruim 350 leden. In het begin was de heer Winkel actief als coach van enkele teams, daarna stapte hij over naar het beheer van het paviljoen. In 2000 is hij in de functie van secretaris toegetreden tot het bestuur van MHCU.

Voor al zijn vrijwilligerswerk is de heer Hans Winkel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Mobiele versie afsluiten