Site pictogram Tilburgers.nl

Harry Nefs krijgt Gouden Speld

Harry Nefs ontving op donderdag 5 juli 2018 de Gouden Speld van de gemeente Tilburg. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange bestuursfuncties bij Stichting Tilburgs Sportgala en de Tilburgse Sport Raad. Burgemeester Weterings reikte de onderscheiding uit ter gelegenheid van het afscheid van Harry Nefs als voorzitter van het Tilburgs Sportgala tijdens een bestuursbijeenkomst van de Stichting Tilburgs Sportgala in het restaurant van het Koning Willem II stadion, Goirleseweg 34 in Tilburg.

Harry Nefs (72) heeft zich jarenlang op diverse manieren ingespannen om de aandacht voor sport in Tilburg op een hoger niveau te krijgen. Vanaf 2006 is hij vrijwillig bestuurslid geweest in de rol van penningmeester van de Tilburgse Sport Raad (TSR). Eind 2012 heeft hij de rol van voorzitter ingevuld tot en met 30 juni 2016.

Daarnaast is hij ruim 28 jaar voorzitter van de organisatie die voor Tilburg de jaarlijkse huldiging van alle sportkampioenen organiseert, waarbij dan ook de Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, de Sporter met een beperking, het Sporttalent en de Sportvrijwilliger van het jaar bekend worden gemaakt en in het zonnetje worden gezet.

In 1993 is hiertoe de Stichting Tilburgs Sportgala opgericht. Het grote organisatietalent van Harry Nefs heeft er mede toe bijgedragen dat elk jaar een attractieve, stijlvolle en financieel goed verantwoorde huldiging voor het voetlicht kon worden gebracht voor de ruim 650 gasten waar het gala doorgaans op mag rekenen.

Hij heeft in de loop van de jaren aangetoond een goed oog te hebben voor behaalde kampioenschappen, waardoor er teruggekeken kan worden op een ruim en aantrekkelijk aanbod uit een breed scala van sportdisciplines. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor een samenwerkingsverband met de Tilburgse onderwijsinstellingen Fontys en ROC waar het gaat om ondersteuning bij tal van organisatie-items. Binnen het bestuur is hij een sterke en consistente factor geweest en heeft ervoor gezorgd dat de Stichting Tilburgs Sportgala al die jaren haar activiteiten kon voortzetten.

Mobiele versie afsluiten