dinsdag 5 maart 2024

3 gedachten over “Hartenkreet uit Tilburg Noord: “Op naar Nieuw Noord”

 1. Op naar een nieuw Tilburg lijkt mij beter op zijn plaats !!! Niet alleen Tilburg Noord, die zelfs in Brabant met 37% inwoners onder de armoedegrens de TOP10 aanvoerd. In bijna alle Tilburgse wijken is armoede ondertussen een groot probleem aan het worden. De politiek noemt het probleem, aandacht of focuswijken en draaien daarna hun hoofd om of halen hun neus op.

  De kop in het zand steken, met miljoenen uit de gemeentekas naar prestige bouwprojecten zoals Het Nieuwe Stadhuis, het “Nieuw burgerlijk” Spoorpark, zelfs een ambitieus plan om van het Koningsplein een stadshaven te maken. Plannen plannen plannen voor de beter gesitueerde want de gemeenteraadsverkiezingen 2018 komen eraan!!!

  “Hou de gij ze arm dan hou ik ze dom” lijkt hier in Tilburg nog steeds de lijf spreuk van de bourgeoisie van de Tilburgse politiek.

  Maar let op toch maar even een winst waarschuwing: “Wie de onderkant samenleving niet eert, is een groots Tilburg niet weerd.”

  Als er nu geen luisterend oor wordt geboden aan wat deze twee wijkraden zeggen, overigens zouden hier nog veel meer wijken bij aan kunnen sluiten. Dan vermoed ik dat we vrij snel zullen afdalen naar Parijse taferelen. Welke politieke partij weet het volk dan nog tevreden te stellen doordat veiligheid en stabiliteit in het geding zal geraken. Mensen in Armoede zijn in onze samenleving alleen nog maar genoodzaakt kost wat kost te overleven. Waardoor ze soms voor de meeste burgers onvoorspelbare en onrealistische beslissingen nemen.

  Kortom het wordt tijd voor de Tilburgse politiek om hiermee aan de slag te gaan, de strijdbijl soms te begraven, vooral gezamenlijk op trekken om de totale samenleving in Tilburg voor arm en rijk te verbeteren.

  Hieraan kan zelfs een kort bezoek van onze koning Willem Alexander op donderdag 27 april niet veel aan kunnen veranderen.

 2. Diversiteit in de wijk behoud je ook door de huren van scheefwoners niet zodanig te verhogen dat ze gedwongen worden om te verhuizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *