Site pictogram Tilburgers.nl

Hendrik Driessen heeft de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg ontvangen

2015-10-10 Hendrik Driessen De Pont Zilveren Legpenning
Hendrik Driessen (links) neemt de felicitaties in ontvangst na de uitreiking van de Zilveren Legpenning

Burgemeester Noordanus heeft op zaterdag 10 oktober 2015 de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg uitgereikt aan Hendrik Driessen tijdens de de publieksopening van de exposities van Charlotte Dumas en Kees de Goede.

Hendrik Driessen is sinds de oprichting in 1989 directeur van Museum De Pont in Tilburg. De Pont heeft zich onder zijn leiding ontwikkeld tot een nationaal en internationaal toonaangevend museum voor moderne kunst en is van groot belang voor Tilburg.

069 1510 De Pont Opening DumasDe uitreiking vond plaats in het museumcafé van De Pont, Wilhelminapark 1 in Tilburg. De heer Hendrik Driessen (63) is sinds de oprichting in 1989 directeur van De Pont in Tilburg. De aanwezigheid van Museum De Pont is van buitengewoon belang voor Tilburg en de rol van Hendrik Driessen is daarin allesbepalend.

De ingang van De Pont aan Wilhelminapark 1
De ingang van De Pont aan Wilhelminapark 1

Museum De Pont heeft zich onder zijn leiding, op basis van een indrukwekkende collectie en een boeiend programma, ontwikkeld tot een nationaal en internationaal toonaangevend museum voor moderne kunst. Dat maakt De Pont – en daarmee Tilburg – tot de hotspot op het gebied van hedendaagse kunst in Brabant en verre omgeving. Hendrik Driessen heeft het museum vanaf de openingstentoonstelling op de kaart gezet met tientallen spraakmakende exposities.

Hij heeft het vermogen om steeds weer internationale grootheden naar Tilburg te halen op momenten die als hoogtepunten in hun beroepspraktijk beschouwd mogen worden. Daarnaast heeft de heer Driessen zich, uit eigen beweging en vanuit persoonlijke overtuiging, ingezet voor talenten en kunstenaars van Tilburg.

Hij heeft studenten, kunstenaars en muzikanten met succes in zijn persoonlijke, internationale netwerk geïntroduceerd. Bovendien heeft de heer Driessen museum De Pont opengesteld voor onder meer educatieve programma’s, festivals en concerten, waarin deze talenten en makers participeren. Hij verbindt De Pont actief met andere voorzieningen en initiatieven in de stad, zoals Kunstpodium T, Park en de Cultuurnacht.

Mobiele versie afsluiten