Site pictogram Tilburgers.nl

Henk Denissen ontving Gouden Speld van de gemeente Tilburg

Henk Denissen uit Berkel-Enschot heeft op zondag 7 januari de Gouden Speld van de gemeente Tilburg ontvangen. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange, vrijwillige bestuursfuncties bij de Dorpsraad Berkel-Enschot. Burgemeester Weterings heeft de onderscheiding uitgereikt ter gelegenheid van het afscheid van Henk Denissen als voorzitter van de Dorpsraad.

Henk Denissen is sinds de oprichting van de dorpsraad een zeer betrokken bestuurslid geweest. Hij was in zijn eerste bestuursperiode van 9 jaar bestuurder en vertegenwoordiger van de sportverenigingen. In de tweede periode van 9 jaar was hij bestuurslid, vicevoorzitter en voorzitter. Dankzij hem zijn er veel zaken gerealiseerd in het dorp. Hij zette zich in voor de verkeersveiligheid, was betrokken bij nieuwbouwprojecten, speelplekken, jeugdproblematiek, jeugdraad en het behoud van de milieustraat in Berkel-Enschot.

Daarnaast is hij de oprichter en in totaal 17 jaar voorzitter van de Bewoners Overleg Groep (BOG) Berkel-Enschot. In het verleden was hij 5 jaar voorzitter van Korfbalvereniging Jong Brabant (OJC 98). Sinds 2011 is hij bovendien actief als coördinator Buurtpreventie Berkel-Enschot en is hij medeverantwoordelijk voor hetgeen op het gebied van veiligheid is gerealiseerd in Berkel-Enschot.

Henk Denissen heeft diverse projecten voor de jeugd mee ondersteund en zijn netwerk daarvoor ingeschakeld. Hij is voortrekker om de buurt, jeugd en instanties bij elkaar te brengen met als doel de leefbaarheid te vergroten. Sinds 2007 is hij bovendien elk jaar vrijwillig verkeersbrigadier tijdens de Wielerronde van Berkel-Enschot.

Mobiele versie afsluiten