Site pictogram Tilburgers.nl

Henk van Doremalen Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Henk van Dorenmalen tijdens de Tilburgse Trimloop

Henk van Doremalen uit Tilburg krijgt een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet op het gebied van cultuur en sport. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en ontvangt de versierselen uit handen van wethouder Auke Blaauwbroek op donderdag 30 augustus om ca. 16.45 uur, in de Rooi Pannen, ter gelegenheid van de 25e editie van de Tilburg Ten Miles.
Henk van Doremalen (1952) is sinds 1987 bestuurslid van de Stichting tot Behoud van Tilbugs Cultuurgoed.
Als historicus-publicist was hij betrokken bij diverse projecten, publicaties en tentoonstellingen van het Audax Textielmuseum, het Regionaal Archief Tilburg en het Stadsmuseum Tilburg. Binnen deze stichting vervult Van Doremalen drie redactiefuncties.
Daarnaast is Van Doremalen initiatiefnemer, organisator en directeur van het hardloopevent Tilburg Ten Miles, een internationaal hoog aangeschreven evenement met wereldtijden van toplopers, maar ook een massa-evenement voor meer en minder getrainde trimmers, van peuters tot ouderen. Dit jaar worden 10.000 deelnemers en 75.000 toeschouwers verwacht. Van Doremalen is medeverantwoordelijk voor sponsoring en relatiebeheer, en stuurt als directeur het evenement aan.

Mobiele versie afsluiten