Site pictogram Tilburgers.nl

Herenboerderij Hart van Brabant heeft land op het oog

Op zaterdag 14 september 2019 organiseert Herenboeren Hart van Brabant een info-middag op de beoogde locatie, Goedentijd 59 te Alphen. De bijeenkomst start om 15:00 uur.

De Stichting Herenboeren is enige tijd geleden in contact gekomen met de eigenaar van de betreffende locatie. Hij wil graag de samenwerking aangaan met de Herenboeren. Stichting Herenboeren Hart van Brabant, Herenboeren Nederland en de grondeigenaar willen nu de haalbaarheid van deze locatie verder onderzoeken. De stichting meldt: “We zien in elk geval voldoende kansen en er is vertrouwen. Als er genoeg potentiële herenboeren instappen, kunnen we dit jaar nog starten.”

Ook ruimte voor vee waaronder kippen. Foto: John Geerts

“De locatie aan de Goedentijd is ‘instapklaar’, wat betekent dat er bijvoorbeeld al een beregeningsinstallatie aanwezig is. Ook zijn er opstallen geschikt voor opslag en uitgifte van producten en zijn er landbouwmachines beschikbaar. De boerderij ligt op een mooie locatie tegen natuurgebied Het Zand aan en is goed bereikbaar per fiets, met OV (bushalte voor de deur) en per auto.”

“Graag per mail aanmelden voor de bijeenkomst op 14 september via ons mailadres hartvanbrabant@herenboeren.nl.”

Meer informatie over Herenboeren staat op www.hartvanbrabant.herenboeren.nl, www.herenboeren.nl en op Facebook @herenboerenhartvanbrabant.

Om in de regio een Herenboerderij op te starten, zijn minimaal 150 deelnemende huishoudens nodig. Daarom is de stichting een zoektocht gestart naar consumenten die zo’n kleinschalige boerderij samen willen oprichten en exploiteren.

De Herenboerderij wil een goed georganiseerde coöperatieve boerderij opzetten. Het wordt een plek waar duurzaam, puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd exclusief voor de leden-Herenboeren: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Een ervaren boer is straks verantwoordelijk voor het werk op de boerderij. Alles is van een hoge kwaliteit en met een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier.

Een Herenboerderij is 15 tot 20 hectare groot en ligt bij voorkeur dichtbij de woonplaats van de Herenboeren. Als blijkt dat er genoeg geïnteresseerden zijn, gaat de Stichting  op zoek naar geschikte gronden in de buurt van Tilburg.

Mobiele versie afsluiten