Site pictogram Tilburgers.nl

Het ei begint te kraken

Link naar Het SchrijfblokMiel Blok is Tilburger en auteur van het boek Ik ben mijn beste vriend. Zijn tweede boek met CD en applicatie, ‘Feel good, Arie-Wubbo‘ komt uit op 15 oktober van dit jaar. Hij heeft een wekelijkse column op Tilburgers.nl. Daarnaast is hij eigenaar van communicatiebureau ‘t Schrijfblok

columnEven een keer geen triviaal Tilburgs nieuws. Hoewel.. Nou ja, misschien ook wel. Heel erg triviaal dan deze week. Misschien gebeurt er niet iedere week evenveel spannends in onze mooie stad. Of gaat het nieuws soms compleet aan me voorbij. Vandaar: deze week iets anders. Omdat zelfbevlekking ook bevlekking is. Het ei begint te kraken!

In de header zie je het al staan. Half oktober moet mijn nieuwe boek uitkomen. Een heuse debuutroman! De spanning begint nu al ongekende hoogten te bereiken. In Huize Miel, tenminste. Veertien maanden ben ik bezig geweest met het verhaal over Arie-Wubbo, de uitvinder van de lepel waar geen saus aan blijft plakken. Het is een verhaal geworden over de zoektocht van een man. Een zoektocht naar… Tja, ik moet natuurlijk niet alles verraden. Iedereen zoekt wel eens. Niemand vindt de dingen die Arie-Wubbo tijdens zijn reis tegenkomt. Zoveel is zeker. Ik heb het absurde achter me gelaten en ben een stapje verder gegaan. Waarom? Nou, heel simpel eigenlijk: omdat het kan.

Een boek is natuurlijk maar een boek. Een verzameling bladzijden die je leest, op je nachtkastje of het toilet legt, als onderzetter gebruikt of de balans op je boekenplank mee bewaart. Ik wilde graag meer. Arie-Wubbo moet een belevenis worden, nam ik mezelf voor. Ik vond dat de beste man zijn eigen soundtrack verdient! Een complete plaat met liedjes die over het verhaal gaan. Om lezen iets extra’s te geven. Nogal ambitieus voor iemand die zelf nog geen halve muzieknoot kan lezen. Ik hield me voor dat het niet uitmaakt wat je kunt. Maar dat wie je kent, telt.

Na een heleboel dromen, praten, biertjes drinken en wachten, was het eindelijk zover. Half juni trok een aantal vrienden en bekenden een Eindhovense studio in om de liedjes die Arie-Wubbo’s soundtrack moeten vormen, op te nemen. Van enthousiasme en spanning kreeg ik spontaan last van een klein beetje incontinentie. O, the suspense! Ik wilde het proces graag van dichtbij meemaken. Omdat ik geen flauw idee had van hoe het werkt. Maandenlang bier zuipen, coke snuiven, prostituees over de studiovloer en af en toe eens iets opnemen. Dat was mijn beeld vooraf. Je snapt dat mijn nieuwsgierigheid allesbehalve gering was.

Een paar bezoekjes later kon ik niet anders dan concluderen dat ik het helemaal mis had. De heren en dame muzikanten speelden en zongen alsof hun leven er vanaf hing! Joep van Son en Niels Philipsen, Jelle van Veenen en Mariska Louman hielden zich keurig aan het strakke schema van studiobaas Rob Bours. Ik stond regelmatig in mijn handen te klappen en te kwispelen als ware het een lieve lust. Een maand lang mocht ik het meemaken in Studio58. Tot afgelopen dinsdagavond. Toen het verlossende woord kwam. Klaar!

Tekst van de muzikale ode aan Sabrina Salerno

Het ei begint te kraken. Arie-Wubbo’s verhaal heeft nu de soundtrack die ik zo begeerde. Negen nummers met titels als My Life Elixir (an ode to Sabrina Salerno), Your Ego Might Grow en The Long Way Home. Ik vind ze stuk voor stuk helemaal geweldig. En het mooiste? Tijdens de presentatie van het boek op 15 oktober (je kunt erbij zijn. Kijk hier en meld jezelf aan) krijgt iedereen ze live te horen. Ik hoef niet te vertellen dat ik beretrots ben op wat ik straks heb. De ultieme belevenis! Het ei begint te kraken. Op zaterdag 15 oktober komt het definitief uit. Het duurt nog eventjes, maar dan heb ik ook wat. Tot zover de zelfbevlekking. Sommig triviaal nieuws vind ik meer dan de moeite om met de hele wereld te delen. Al was het maar omdat groot nieuws vaak zo lelijk is. Toch?

Mobiele versie afsluiten