Site pictogram Tilburgers.nl

“Het zijn er 103 geworden” Incubate van start in Tilburg

De piano in de Valentijnstraat. Beheerder Peter van Noppen: "Bouw er een feestje omheen en neem wat vrienden mee. #pmiytilburg"
De jonge pianisten staan al klaar en wachten op het startschot

Het Tilburgse independent festival Incubate is vandaag van start gegaan. Tijdens de opening van de expositie ‘open source’ in het Faxx-gebouw was het letterlijke  startschot door wethouder Marjo Frenk doordat kinderen met een racefiets naar een piano sprinten om erop te spelen, het begin van Incubate 2011. Bij de expositie ‘open source’, die vanaf nu toegankelijk is,  hebben de kunstenaars waarbij iedereen mocht meedoen, en geen enkel werk geweigerd is, zelf hun materiaal aangeleverd. Een expert heeft vervolgens het werk zo opgehangen dat het bij elkaar past.

Ook begon het pianoproject ‘play me I am yours‘. Hiervoor zijn piano’s overal over Tilburg en omgeving in de straat gezet en zijn beschikbaar voor iedereen om erop te spelen. Het project van de Britse kunstenaar Luke Jerram is een hit in de wereldsteden. Londen had 40 piano’s en New York versloeg de Britse hoofdstad met 60 piano’s. In Tilburg was het plan om 101 piano’s te plaatsen, maar op Facebook kwam de ‘verzuchting’: “Oeps het zijn er 103 geworden 😀” Hier is een link naar al die piano’s in Tilburg.

De nadruk ligt op  muziek bij Incubate, en de meeste bands treden vrijdag, zaterdag en zondag op. Maar er zijn ook diverse tentoonstellingen, filmvertoningen, en een debat-dag.  In muziekcafé Cul de Sac, Paradox en 013 zijn elke dag optredens.

 

 

Mobiele versie afsluiten