Site pictogram Tilburgers.nl

Dag van de Spoorzone: Heuvelstraatdrukte

Marieke Moorman en Laurens Elmendorp spuiten het logo van De:Werkplaats

De Dag van de Spoorzone van 28 mei zal voor de vele bezoekers in de herinnering blijven als een overvolle dag. Debatten, discussies, presentaties, info-kramen en nog veel meer. Omdat in drie gebouwen tegelijkertijd activiteiten waren georganiseerd, was het noodzakelijk om keuzes te maken, alles volgen was niet te doen voor mensen die niet minstens drie kopieën van zichzelf hadden meegenomen. En dan was er ook nog de omgeving zelf, de NS-werkplaats aan de noordzijde van het station, een gebied dat nog ontdekt moest worden. Tilburgers konden nu eindelijk eens zelf gaan zien hoe groot dit Spoorzone gebied is en welke bijzondere gebouwen er staan, sommigen zeker 100 jaar of ouder.

Maar niet voordat de Dag van de Spoorzone eerst officieel was geopend. De opening werd verricht door Spoorzone-wethouder Marieke Moorman en Laurens Elmendorp, directeur van VolkerWessels, door met spuitverf het logo van De:Werkplaats op een bord te spuiten. Onder dit logo zal namelijk de spoorzone verder ontwikkeld worden. En tegelijkertijd werd er ook een website gelanceerd, waar iedereen kan volgen welke activiteiten er in de Spoorzone zullen zijn. Hieraan gekoppeld is er ook een Facebook-pagina, zodat iedereen de ruimte heeft om feedback te geven.

Het Masterplan van de Spoorzone met daarin al verwerkt de Stadscampus

Dirk Peters, architect van de Stadscampus, was aanwezig om het ontwerp voor de Stadscampus te laten zien, die een week eerder aan de gemeenteraad was gepresenteerd. Gevraagd naar de reacties van mensen, kon deze opgetogen vertellen dat hij niet één wanklank gehoord had over dit plan. “Alleen maar positieve reacties, dit heb ik nog niet eerder meegemaakt.” zo liet hij weten. “En ook is het bijzonder hoe in Tilburg zo’n groot project wordt aangepakt. Niet zoals in andere plaatsen waar de gemeente en de projectontwikkelaar iets bedenken en de bewoners gaan protesteren, maar veel meer samen met de mensen.”

Ook op Twitter waren veel enthousiaste reacties te lezen over de Dag van de Spoorzone.

Mobiele versie afsluiten