Site pictogram Tilburgers.nl

‘Heyhoef-CoolVibes’ met HARBER en Mrs. Jones

HARBER: pianist Harry Swinkels (links) en zanger-gitarist Berrie Raaijmakers

Het ‘Pop-Up’ muziekpodium in de Reeshof Heyhoef-Backstage gaat van start met een nieuwe formule getiteld ‘CoolVibes’. Dit is een aanvullend programma op de ‘Backstage’ concerten. Een aantal van deze programma’s zijn op de zaterdagavond, maar vooral ook op zondagmiddag.

Met ‘Heyhoef-Coolvibes’ gaat Heyhoef-Backstage  meer op zoek  naar de grenzen van muziekstromingen zoals Americana, Singer Songwriters, akoestische, hedendaagse Jazz, Alt-country, Indi-rock en een vleugje vernieuwende/actuele muziek. Kleinschalig, spannend, subtiel en uitdagend, een plek waar jong talent uit Reeshof en het Hart van Brabant ook een podium krijgt. Het duo HARBER en jazztrio Mrs. Jones zijn dus de exclusieve Try-Out hiervan.

HARBER is pianist Harry Swinkels en zanger/gitarist Berrie Raaijmakers. Het duo speelt luistermuziek uit de zestiger jaren tot heden en doet dat bij voorkeur akoestisch in een huiskamerachtige omgeving.

In de jaren zeventig speelden Harry en Berrie samen in de country-rockgroep Oakley. Daarnaast zong Berrie in de Tilburgse folkgroep Heating en heeft Harry lange tijd in de Ruud Hermans Band (later Tulsa) gespeeld. Harry en Berrie verloren elkaar uit het oog, maar enkele jaren geleden kwamen zij door toeval elkaar weer tegen. Meteen was er die klik van toen weer en begonnen ze enthousiast te repeteren. Zo ontstond HARBER met een nog steeds groeiend repertoire.
Ze spelen werk van Neil Youg, Eagles, Haevn, Lewis Capaldi, The Byrds, America, Dan Fogelberg, Fleetwood Mac, The Alan Parsons Project, Ryan Adams, Mike and the Mechanics, Keane en nog veel meer. Het duo speelt bekende nummers die je niet zo vaak meer live uitgevoerd hoort.

De andere act op zondag 10 november 2019  is Mrs. Jones. Dit jazztrio is geformeerd rondom de jonge zangeres Janneke Teijen. Enkele jaren geleden hoorde zij voor het eerst oude jazzstandards en voelde onmiddellijk dat zij dit repertoire wilde zingen. Al snel bleek zij talentvol en was er de behoefte het podium op te gaan. John Maes, die een neus heeft voor nieuw talent, bracht haar in contact met gitarist / coach Bart van Halteren, die het trio completeerde met de contrabassist Paul Vinkoert. Deze twee jazzmusici begeleiden Janneke in de standards die door o.a. Ella Fitgerald, Sarah Vaughan en vele anderen bekend zijn geworden. Denk aan nummers zoals Summertime, The Man I Love, Me Myself And I, All Of Me en laat je meeslepen naar de sfeer van de jaren 40/50 jazz.
Beide optredens zorgen voor een afwisselend middag vullend programma.

Aanvang 14.30 uur – zaal open 14.00 uur – entree € 5,= Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1, 5043RX Tilburg. Het aantal plaatsen is beperkt tot 100. Reserveren vooraf kan vanaf 10 oktober via www.heyhoef-backstage.nl.

Mobiele versie afsluiten