Site pictogram Tilburgers.nl

‘Hier zijn wij’ Talentendag van Zuidelijk Toneel in Club Smederij

Op zondag 3 juni 2018 organiseert het Zuidelijk Toneel en de Nationale Jeugdraad een bijzondere talentendag in de  Spoorzone.

De organisatie vertelt: “Niks zo inspirerend als een middag met jonge honden. In dit geval de beste jonge talenten van Brabant, de winnaars van de Brabantse Kunstbende, allemaal samen op één plek. Dat is Hier Zijn Wij, in Club Smederij in de Tilburgse spoorzone.”

Vanaf 14.00 laten de talenten zien en horen wat zij in huis hebben in de categorieën popmuziek, film, theater, dans, dj’s, beeldende kunst en literatuur. Allen hebben zij de opdracht gekregen om een performance te maken, gekoppeld aan een maatschappelijk thema. Singer-songwriter Lucas Hamming, oud deelnemer aan Kunstbende en intussen een gevestigde naam, treedt deze middag ook op tijdens Hier Zijn Wij.

De toegang is gratis en Club Smederij ligt in de Spoorzone aan de Burgemeester Brokxlaan 8-84.

 

Hier Zijn Wij is een onderdeel van het project En Nu Wij, een unieke samenwerking waarbij de NJR (Nationale Jeugdraad) en Het Zuidelijk Toneel de handen ineen hebben geslagen, vanuit de ambitie om jongeren middels kunst en cultuur bij politiek en maatschappelijke issues te betrekken. Alle deelnemers, zo´n twintig in totaal (tussen de 12 en 18 jaar), maken speciaal voor deze middag een nieuwe performance die aanhaakt bij een actueel maatschappelijk onderwerp dat hen bezighoudt. Ze worden hierin begeleid door een professionele maker.

 

Mobiele versie afsluiten