Site pictogram Tilburgers.nl

Hind Hakki: “Let’s make 013 international!”

hind-013-8241-largeLogo---Verrassend-StreekTalent---zwartOp vrijdag 23 september 2016 presenteerde de Tilburgse artieste Hind Hakki haar eerste single ‘013’ in de gelijknamige concertzaal 013 in Tilburg. Vorige week sprak ik haar voor deze column op Tilburgers.nl in het sfeervolle café van het Wapen van Tilburg.

Op mijn eerste vraag “Hoe gaat het nu?” zie ik wat twijfel in de prachtige bruine ogen van Hind. “Well, de presentatie was echt dope man, veel positieve reacties. Het was ontzettend hard werken om zover te komen. Nu mijn single en videoclip er zijn hoop ik op nog meer positieve reacties.”

Haar nieuwe single ‘013’ wordt ook gepromoot in het buitenland. Maar Hind Hakki hoopt dat, na haar geweldige single release en optreden in Concertzaal 013, Tilburg en omstreken dit verder oppakt. Het zou mooi zijn als Tilburgse radio, media en tv een steentje hieraan bijdragen. Stel je voor dat veel Tilburgers op de sociale media één keer de single ‘013’ zouden delen.

hind-013-8276-largeZo’n drie jaar geleden maakte Hind Hakki een aantal muziekschetsen waarin onder andere Reggae, Soulvolle Hiphop, R&B en Arabische invloeden zitten. Voor het reggae snufje op ‘013’ is onder meer ook gitarist Danny Pluijmert verantwoordelijk.

Met deze schetsen ging Hind naar de University of Westminster in Londen, waar zij samen met Wynter Black, Chardele, Rapper Messy en producer Charlie Kay muziek maakte. Ook de aanstaande opvolgers van ‘013’, ‘International’ en ‘Homie’ , zijn onder andere in Londen ontstaan. Met producer Tom Sikkers heeft Hind Hakki de schetsen uitgewerkt tot volwaardige songs.

hind-013-8518-largeHind Hakki heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan. Waar ze vroeger relaxter met haar muziek bezig was, is het nu ook keihard werken. Na haar deelname aan de Grote Prijs van Nederland in 2011 is alles in een stroomversnelling gekomen.

Toch is Hind Hakki nog lang niet daar, waar ze wil komen. Zij is een artieste met een business mind state en dat blijf hard werken. Intussen kan zij terug kijken op een behoorlijk repertoire, een aantal zeer mooie videoclips waaronder haar nieuwe single en videoclip ‘013’

En dit is nog maar het begin.

hind-hakki-met-columnist-anton-kwantes-large
Hind Hakki met columnist Anton Kwantes

Aan het eind van het interview bedankt ik Hind Hakki en komt nog even ter sprake dat ik volgend jaar in de Tilburgse Musical Moordhoek speel. Toeval bestaat niet blijkt, want Hind was in haar jeugd al geobsedeerd door het verhaal van Marietje Kessels. Sterker nog, ze heeft er ooit zelfs het lied ‘The Question Remains’ voor geschreven, een lied dat gaat over Marietje Kessels, Nathalie Holloway en Madeleine McCann, allemaal onopgeloste zaken.

Meer informatie over Hind Hakki is te vinden op de website www.hindhakki.com en op haar Facebook-profiel.

De foto’s in 013 zijn gemaakt door Sound of Light Photography.

Mobiele versie afsluiten