maandag 22 april 2024

10 gedachten over “Hoeveel honden moeten er nog gebeten worden?

 1. Het trieste hieraan vind ik ..dat die eigenaar zijn hond gewoon los laat op het hondenveld..wat grenst aan een kinderspeeltuin…en hij heeft de hond niet onder commando..moeten er nog meer slachtoffers vallen ..

 2. Te gek voor woorden dat er zoveel gedaan moet worden om dit allemaal te regelen.
  Het kan veel makelijker hond meteen in beslag nemen en uit voorzorg in laten slapen. Verder de eigenaar op laten draaien voor alle kosten .en een verbod om levenslang geen dieren meer te mogen houden .want het is ten alle tijden de schuld van de eigenaar als een hond vals is en gaat bijten.
  WANT EEN HOND WORD NIET VALS GEBOREN MAAR VALS GEMAAKT.

 3. Hoe is het mogelijk dat er een nieuwe wet is gemaakt die zegt dat deze honden bij ernstige bijt incidenten WÉL in beslag mogen worden genomen, en het gebeurd gewoon niet omdat de desbetreffende officier van justitie op deze afgelopen zondag ,niet zonder toestemming van de burgemeester de macht heeft om de hond naar een veilige plaats te laten brengen !
  De wet wordt gewoon niet nageleefd!
  En waarom??
  Omdat de ambtenaren niet op de hoogte zijn van deze ‘nieuwe’ ( sinds februari) wetgeving!
  SCHANDE!!!!
  Met gevolg….!!
  *gevolg zal zeer waarschijnlijk zijn dat er weer een ongeluk gebeurd !
  Het is nl niet de eerste keer dat deze hond een andere hond heeft aangevallen!!
  De hond zit nog steeds bij zijn eigenaar.

 4. Vanwege dit soort incidenten worden de baasjes die wèl hun veratwoording nemen ook in een kwaad daglicht gezet… Aanlijnplicht handhaven en zorgen dat honden op hun eigen terrein blijven.. Dan is het probleem al voor 90% opgelost…
  In dit geval zou het heel verstandig zijn als daar geen huisdieren mogen wonen aangezien ze er niet goed voor kunnen zorgen en onder controle kunnen houden. Dit kan ècht niet! Hoeveel slachtoffers moeten nog komen? Pas als een kind is gebeten komt er actie??

 5. Er moet meer controle komen op dit soort honden ..ook wat voor een baas ze krijgen ..want niet iedereen kan met dit soort ras omgaan..en dan gaat t vlug verkeerd ..jammer want met de juiste begeleiding kan het een fijn beest zijn

 6. Het is verschrikkelijk dat dit voor de zoveelste keer gebeurd en dat er dan ook nog eens niets aangedaan kan worden omdat de eigenaar geen afstand doet
  Er moet een wet komen die dit ras beschermd maar zeker ook de eigenaars leert omgaan met dit karakter honden
  Hier in de buurt lopen er ook een paar en zijn zeker erg baas gericht maar ook uitbundig naar andere honden met spelen
  Maar er hangt toch een soort weggestopte angst om wat er zou kunnen gebeuren.
  Een ding is zeker de honden kunnen er niets aandoen maar daar hebben de slachtoffers niets aan.

 7. Willem wat een goed commentaar..allereerst een hond word niet vals geboren ..maar word opgevoed door zijn baas..als die geen overwicht heeft gaat het vlug fout..een verplichte cursus en een muilkorf zou al een goed begin zijn ..

 8. Willem een goede actie.
  Het was wel schrikken zo op een zondagmorgen. Maar ik ben voor een fokverbod op bullachtige dus de gekruiste versies. Ze moeten de wet weer van kracht laten gaan zoals enkele jaren geleden. Zodat er geen kruisingen van bullachtige gefokt mogen worden. Ook vindt ik dat er een verplichte gehoorzaamheidscursus cursus gevolgd moet gaan worden voor elke hond met zijn baas. Zodat mensen leren wat een hond is en wat de consequenties zijn.

 9. Willem, je hebt helemaal gelijk! De eigenaren van deze bull achtige honden zouden flink aangepakt moeten worden! Een dier wordt niet vals geboren. Als je er niet mee om kunt gaan, begin er danniet aan! Vaak is het een status om zo’n hond te hebben en er mee rond te lopen. Deze hond stond al geregistreerd als bijtgraag… Waarom kan zo’n eigenaar dan niet verplicht worden zijn hond te muilkorven of er afstand van te doen? Ik haal uit dit verhaal alleen maar verliezers. Hoop dat er daadkrachtig door de gemeente wordt opgetreden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *