Horeca en infopunt Spoorzone in de Houtloods

houtloodsIn de Houtloods in de Spoorzone komt onder meer een restaurant met vernieuwend horecaconcept en een informatiepunt Spoorzone 013. Stichting de Houtloodsen de eigenaar van het pand en horecaexploitant Sander Overweg ondertekenden vrijdag 13 februari 2015 het huurcontract.

Met de komst van het restaurant is de Houtloods volledig verhuurd. Naast Internetbedrijf Magneds, openen projectontwikkelaar VolkerWessels/SDK in samenwerking met de gemeente Tilburg een Informatiepunt Spoorzone 013. “Dit moet hét startpunt worden voor iedereen die belangstelling heeft voor de Spoorzone of op zoek is naar informatie over dit gebied”, aldus projectwethouder Berend de Vries (D66): “Er komt onder andere een grote gebiedsmaquette, maar ook  gedetailleerde informatie over de diverse deelplannen, zoals de nieuwe woonwijk Clarissenhof.”

De in 1867 gebouwde Houtloods in de Spoorzone werd vroeger hout opgeslagen en gedroogd. Naast het gebouw ligt ook nog een karakteristieke kraanbaan. Het oudste pand in de Spoorzone wordt op dit moment volledig gerenoveerd door VolkerWessels dochteronderneming Van de Ven Bouw en Ontwikkeling uit Tilburg. Het ontwerp is  van Bedaux de Brouwer Architecten.

Artist-impression-interieur-restaurant-1024x575 Als alles goed gaat verwacht exploitant Sander Overweg half mei de deuren van zijn horecagelegenheid met terras te kunnen openen. In de horecagelegenheid ‘De Houtloods’ kan straks worden geluncht en gedineerd, verder wordt geen onderscheid gemaakt tussen de keuken en het restaurant. Waar vroeger nog het hout werd opgeslagen en gedroogd, komt de heuse eyecatcher van de zaak: een keukenbar. Dit concept speelt in op de huidige ontwikkelingen in de horeca. Sander Overweg: “Het traditionele gangenmenu verandert, gasten verlangen steeds vaker naar kleinere porties met meer variatie. Bij ‘De Houtloods’ willen we de gast zo gericht mogelijk helpen, elke gast is anders. Gasten worden verwelkomd aan de keukenbar, het hart van de zaak. De experts in de keuken lopen met de gast door het menu en bespreken de mogelijkheden.”

Geef een reactie