Site pictogram Tilburgers.nl

Hotel met supermarkt in Kaatsheuvel in de strijd tegen voedselverspilling

hotel albert heijnPiet den Hartog exploiteert sinds 2001 de Albert Heijn in Kaatsheuvel, waar hij er bekend om staat dat hij graag vernieuwende ideeën uitprobeert en invoert. Coen Schelfhorst, is directeur en eigenaar van het bedrijf OOKs Hospitality & Leisure, dat zich bezig houdt met advies en trainingen op het gebied van gastvrijheid en recreatie.

Beide heren hebben de handen ineen geslagen om een hotel met restaurant en supermarkt te beginnen in Kaatsheuvel. Het GuestHouse Hotel. In het nieuw te bouwen hotel komt een Albert Heijn supermarkt met een horeca gelegenheid, waar gasten kunnen genieten van dagvers bereide maaltijden die zij ter plekke kunnen gebruiken of mee kunnen nemen. Er zal hierbij worden gewerkt met producten uit de supermarkt die tegen de uiterste verkoopdatum aan zitten. hotel albert heijn2Met het nieuwe horecaconcept wil Albert Heijn Kaatsheuvel de huidige voedselverspilling te lijf gaan en minimaal met de helft verminderen. Piet den Hartog: “De producten die veel supermarktgasten niet nemen, omdat deze ’tegen de datum’ aanzitten, zullen nu door onze koks worden verwerkt in dagverse maaltijden en menu’s.”

Het GuestHouse Hotel, dat 69 kamers krijgt, is met name bedoeld voor bezoekers met een smallere beurs, een doelgroep die in deze regio nog weinig betaalbare overnachtingsmogelijkheden kan vinden. Het hotel met restaurant en supermarkt gaat stageplaatsen bieden voor studenten van de Rooi Pannen in Tilburg en NHTV (hogeschool voor toerisme en vrije tijd) in Breda. Daarnaast wordt het een trainingscentrum voor Brabantse Gastvrijheid.

156614_rooipannen_communicatieprijs_nieuws_241109Coen Schelfhorst, directeur van OOKs: “In de samenwerking met Albert Heijn Kaatsheuvel, al jaren de toonaangevende supermarkt in Kaatsheuvel, brengen we de wereld van retail, food en gastvrijheid bij elkaar. Daarnaast vertellen we op een bijzondere wijze, het verhaal van het verleden, heden en de toekomst van ons voedsel.”

Eind 2017 gaat het GuestHouse Hotel open en als dit succesvol blijkt te zijn zullen er meer vestigingen volgen in andere plaatsen en steden?

Mobiele versie afsluiten