Site pictogram Tilburgers.nl

Huawei maakt van Tilburg een ‘smart city’

CeBit HuaweiIct-leverancier Huawei en de gemeente Tilburg hebben op woensdag 18 maart 2015 tijdens CeBIT, een grote ICT-beurs, een intentieverklaring ondertekend om gezamenlijk het Smart City-concept voor de stad Tilburg verder te ontwikkelen. Beide partijen gaan de mogelijkheden verkennen om een impuls te geven aan de stedelijke economie en het modern industrieel en logistiek cluster. Huawei investeert onder meer met kennis en expertise door deze te verbinden aan mogelijke pilots in de stad.

Huawei is een Chinees bedrijf dat apparatuur voor telecommunicatie maakt. Het Smart City concept gebruikt ICT-technologie om de stad slimmer te maken en te ontzorgen. Dit sluit aan bij de belangrijke rol die innovatie heeft in het Tilburgs beleid. Daartoe kijkt men wat social media kan betekenen voor de manier waarop de stad als gemeenschap functioneert. Smartphones, gps-navigatie, sensors en sociale netwerken veranderen namelijk het alledaagse leven in de stad.

‘Deze intentieverklaring laat zien dat zowel Huawei als de gemeente Tilburg kansen voor de stad in beeld wil brengen’, zegt Leon He, president West Europe Enterprise bij Huawei. ‘Onze Smart City-oplossingen kunnen een bijdrage leveren aan de gemeente Tilburg door onder andere het verbeteren van de kwaliteit van leven en door de verbetering van de openbare veiligheid, stedelijke diensten en zakelijke activiteiten.’

‘Huawei is een wereldwijde speler op ict-gebied’, zegt wethouder Erik de Ridder. “Ze hebben veel ervaring met het opzetten van innovatieve ict-systemen. Met deze intentieverklaring spreekt Huawei uit als strategische partner van onze stad mee te willen werken aan het realiseren van onze economische ambities. Ik ben dan ook trots dat Huawei kansen ziet in Tilburg, en kijk uit naar mogelijke projecten die uit onze samenwerking kunnen voortkomen.”

Huawei heeft Smart City-oplossingen aan meer dan zestig steden geleverd in meer dan twintig landen en regio’s. Met de toenemende connectiviteit voor steden heeft Huawei meerdere technologieën voor het Smart City-concept ontwikkeld zoals Smart Government, Safe City, Smart Emergency Command, Smart Hospital, Smart Education, Smart Grid en Smart Tourism.

Bron: Computable

header_new_900px3-21

 

Mobiele versie afsluiten