Site pictogram Tilburgers.nl

I.M.: Norbert Bruggeman – En ineens was hij weg

Norbert BruggemanWe schrijven maart 2010. Ongehinderd door veel ervaring wilden we van Tilburgers.nl een serieuze en onafhankelijke nieuwssite maken.

En ineens dook Norbert – Brugje voor ons – op via Twitter en via de Facebook-chat. Vanuit het verre Brazilië had Norbert van ons voornemen gehoord en met 200% enthousiasme dook hij er in. Met zijn 30 jaar ervaring als journalist en redacteur bij BN de Stem besloot hij ons een handje te helpen. En hij genoot ervan!

Norbert leerde ons alle kneepjes die hij wist, en dat waren er veel! Waar en hoe je nieuws kunt vinden, hoe je goede koppen schrijft, hoe je een artikel aantrekkelijk maakt om te lezen… Als we ’s ochtends de computers aanzetten, zat Norbert al klaar en had hij al minstens drie onderwerpen gevonden waar we zeker over moesten schrijven. En hij corrigeerde wat we hadden geproduceerd en voerde discussies over de Tilburgse actualiteiten tot het tijd was voor zijn siësta.

In de vier maanden dat hij ons als super-coach op weg hielp, schreef hij 80 artikelen, waaronder de nog altijd veel gelezen, zesdelige serie ‘Tilburg? Nee, Tilburg!‘ En dat naast zijn eigen, ontroerende en meeslepende blog over Brazilië, ‘Het andere Brazilië‘.

En ineens was hij weg.

Het WK stond voor de deur en Norbert verplaatste zijn aandacht naar de NOS, die hem opdracht had gegeven om verslag te doen van WK-actualiteiten vanuit Brazilië. Van vrienden en bekenden in Tilburg, die Norbert al langer kenden, wisten we dat dit Norbert ten voeten uit was. Ineens kon hij weggaan, maar ineens kon hij ook weer tevoorschijn komen. En zo gebeurde…

Deze week verraste hij eenieder met een nieuwe, weer ontroerende blog over het WK in Brazilië, als vanouds niet gespeend van humor en een serieuze, kritische ondertoon. Samen met een Nederlandse reisorganisator zou hij 300 Oranje-fans in bussen gaan begeleiden. “Wat er ook gebeurt. En ik mag daar bij zijn. Is dat even smullen.” besloot hij zijn blog. En ook dát is Norbert, genieten!

En ineens is hij weg.

Brugje, we blijven aan je denken met mooie, warme herinneringen.

Dankjewel, coach!

Mobiele versie afsluiten