zondag 14 april 2024

5 gedachten over ““Ik ben er helemaal klaar voor: we trekken ten oorlog!”

 1. Weet niet of mensen het door hebben maar voor het eerst in de geschiedenis zijn we behoed voor een derde wereld oorlog door social media als Facebook.
  Mensen die opletten en wel hun verstand gebruiken weten door allerlei info en feiten van het internet over wapensystemen dat het vliegtuig niet door een raket vanaf de grond is neergehaald.
  Maar door een gevechtsvliegtuig gezien door lokale bewoners.
  Ten eerste laat een dergelijke raket die naar die hoogte gaat een condensspoor achter sie er niet om liegt !!
  die tot op 50km is te zien, niks over gehoord en geen beelden van , de wijzende vinger ging al vlug van de russen naar de seperatisten toen dat plannetje in duigen viel ,
  talloze pogingen om russen en de door rusland gesteunde seperatisten in kwaad daglicht te stellen door overhaaste artikelen van kranten en mass media als CNN en ja OOK onze eigen telegraaf werden al snel geneutraliseerd door authetieke filmpjes op FB die toch net even een ander beeld gaven van de brute russen en seperatisten , de massmedia van de USA draaide op volle toeren om europa een oorlog in te lokken, dat mislukte al met het syrie drama dus dan maar met rusland.
  Wij, deze generatie zijn getuige van het ineenstorten van het grote Rome van de modene tijd : de verenigde staten van amerika !!
  Geen geld meer , steeds minder invloed , en bovenal geen controle meer over de finaciele markten en fossielenbrandstoffen

  Er is nog niet veel veranderd in 80 jaar alleen als je het mij vraagt zit de boeman dit keer aan de andere kant van de oceaan

 2. Als ik het eerlijk mag zeggen, dit vind ik gewoon geen prettig stuk om te lezen. Er staat geen onvertogen woord in, maar prettig lezen is anders, en dat was waarschijnlijk ook helemaal de bedoeling! Wie er achter de ellende van het neergeschoten vliegtuig zit, we moeten maar afwachten of we daar ooit achter zullen komen. Wel weet ik dat iedereen met gevoel in zijn donder hier een slechte week door gehad heeft, want onze kinderen en kleinkinderen zijn heelhuids terug van vakantie, en er zijn heel veel adressen in Nederland waar de tranen nog lang zul vloeien.

 3. Nou heb het ook doorgespit, soms met een lach ,en af en toe met gefronste wenkbrauwen, want op het eind van mijn verhaal zal ik wel een collaborateur worden genoemd, want ik zie in Poetin toch niet echt de kwade genius, als je als baas van het grootste land in Europa, de uitbreidingen van de eu jaar na jaar steeds dichter bij komen, en ook het land waar je hele vloot ligt proberen in te lijven, dan zul je toch iets moeten doen ,willen de eigen mensen ,je nog accepteren als baas, en dan gebeurd er iets waar je niet op rekent , en zit je in een spagaat, maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek , de Amerikaanse verrekijkers hebben ontdekt ,dat de Russen het toch niet gedaan hebben , he he dat word een paar dozen kaviaar naar de Obama,s ,En dan maak ik me nog zorgen ,dat we toch vooral niet onze laatste jeep en knaleizers niet naar Oekraïne sturen , want Burgemeester van Aartsen is al overgelopen naar Isis , die opereren in den Haag ,en zwaaien steeds harder met hun ,Isis vlaggen ,de hakenkruisvlaggen van het midden oosten, en willen hier al vast beginnen de joden uit te roeien, de vrouwen te besnijden ,de ongelovige honden te onthoofden en onze politie stond er bij en keek er naar, allen de motorclubs zijn gevaarlijk bezig, die hebben hun tank vol gedaan ,en dat is pas gevaarlijk,niet die schreeuwlelijkerds.mensen geniet nog 2 dagen van de kermis , want het kon wel eens de laatste zijn , want dat is ook verboden van Isis, net als Pasen Pinksteren , Kerstmis, karnaval, alla snakbar.

 4. Het artikel heeft een hoog “kijkshop” gehalte. Natuurlijk valt er het een en ander op te merken over deze masculine bla bla. Het geeft echter geen pas alles wat wordt gepubliceerd of gedaan op een hoop te vegen. Een soort complottheorie in de vorm van snoepscheppen bij het “kruid(t)vat”! MH17 bracht een week geleden plots Nederland in rep en roer. Letterlijk in rep en roer in een doorgaans rustige periode. Het leed trof niet alleen zoveel medelanders, maar ook de manier waarop en onder welke omstandigheden deed de Nederlandse emotie hoog oplopen. Het is ook niet niks om in vredestijd boven een land met veel ” onvrede” neergeschoten te worden! Emoties roepen reacties op en vaak zijn emoties geen goede begeleider van de ontstane situatie. En zeker niet als een dergelijke situatie samenvalt met “tig” andere situaties waar ook wordt geschoten. Maar na dergelijke situaties wil men altijd antwoorden en de nationale en internationale pers loopt daar graag op vooruit! Waarheidvinding noemt men zoiets, maar eigenlijk wil men de primeur hebben en de “social media” voor blijven. Een soort race tegen de klok, waarbij feiten worden gepresenteerd in de vorm van meningen! Gelukkig komt in het kielzog van veel leed en aanverwante emotie altijd een vorm van bezinning door overzicht. Het wapengekletter verstomt dan via de weg van de diplomatie en zo houden we al zo’n 70 jaar een vorm van gewapende vrede! Bedenk dan wel dat er onder de “gewapende vrede” in de loop der tijd veel slachtoffers zijn gevallen die ook diep leed hebben veroorzaakt en vele emoties hebben opgeroepen. L’histoire se repete!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *