Site pictogram Tilburgers.nl

Ilja Leonard Pfeijffer winnaar E. du Perronprijs 2015

Ilja Leonard Pfeijffer op het terras van Weemoed tijdens het Tilt Festival in maart 2014
Ilja Leonard Pfeijffer op het terras van Weemoed tijdens het Tilt Festival in maart 2014

De E. du Perronprijs 2015 is toegekend aan Ilja Leonard Pfeijffer voor zijn boeken Gelukszoekers en Idyllen (beide Uitgeverij De Arbeiderspers) en zijn columns in NRC Next. De jury eert Ilja Leonard Pfeijffer ‘als de gestalte van Europese intellectuele verantwoordelijkheid, als oproeper van tegenspraak, als Du Perronist’. De andere genomineerden waren Annelies Verbeke met Dertig dagen (De Geus) en Marja Vuijsje met Het rijbewijs van Nematollah (Atlas Contact).

De prijs bestaat uit een bedrag van 2500 euro en een sjaal, ontworpen door Miriam van der Lubbe en vervaardigd bij het Tilburgse TextielMuseum.

De uitreiking vindt plaats op donderdag 21 april, aanvang 20.00 uur bij het Brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur (bkkc) in Tilburg. Voorafgaand aan de uitreiking houdt voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy de E. du Perron-lezing over “Europa, utopie en werkelijkheid”.

De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg, de School of Humanities van Tilburg University en het Brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur (bkkc). In 2014 wonnen Warna Oosterbaan en fotograaf Theo Baart de prijs voor hun werk Ons Erf. Andere laureaten waren onder meer Mohammed Benzakour (2013), Koen Peeters (2012), Ramsey Nasr (2011), Alice Boot & Rob Woortman (2010), Abdelkader Benali (2009), Adriaan van Dis (2008) en Guus Kuijer (2007).

Mobiele versie afsluiten