Site pictogram Tilburgers.nl

Illustrada festival in het centrum

Kunstwerk op Pieter Vreedeplein van Senne Trip Foto: John Geerts

Op 9 juni 2021 is in de binnenstad van Tilburg het Illustrada festival van start gegaan. Over het stad verspreid staan zo’n 12 kunstwerken van diverse internationale kunstenaars. De werken staan bij de Schouwburg en de Heikese kerk, op het Pieter Vreedeplein, bij de Hall of Fame in de Spoorzone en bij het station.

Volgens de organisatoren van het festival: “Illustrada Festival geeft deze digitale kunstenaars de mogelijkheid om hun werk uit het scherm te halen om ze tijdelijk in de echte wereld te laten zien.”

“Grote afbeeldingen van digitaal gemaakte illustraties krijgen op grote doeken in de openbare ruimte de ruimte en aandacht die ze verdienen.”

Kunstwerk op Pieter Vreedeplein van Senne Trip Foto: John Geerts

“Bezoekers kunnen veel inspiratie opdoen tijdens een mooie wandeling door de stad. Bedrijven kunnen niet alleen kunstenaars en ontwerpers vinden voor potentiële projecten, ze kunnen het festival ook een warm hart toedragen door partner te worden van dit initiatief dat wordt georganiseerd door een stichting zonder winstoogmerk.”

Illustrada Festival duurt van 9 tot en met 15 juni en is gratis toegankelijk. Je vindt de route hier en meer info over de deelnemende kunstenaars hier.

Mobiele versie afsluiten