Site pictogram Tilburgers.nl

Incubate: Carter Tutti Void, Wovenhand en Current 93

Incubate 2014 EventBannerDit jaar vindt het Incubate-festival plaats van 15 tot 21 september. Met een overvol muziekprogramma, waaraan nog bijna dagelijks muziek-evenementen en groepen worden toegevoegd. We hebben een die-hard-fan van Incubate gevraagd naar zijn voorkeuren voor het tiende Incubate-festival, Erik Jan Dol.

“Ik kom nu voor het vierde jaar naar Incubate. Helaas lukt het me nooit om een hele week door Tilburg te dwalen maar de weekeinden lukken gelukkig wel.  Dit jaar kijk ik vooral uit naar Carter Tutti Void, Wovenhand en Current 93.”

Carter, Tutti and Void
Carter, Tutti and Void

“Een aantal jaren geleden speelde Carter Tutti in de kleine zaal en wat toen opviel was het fantastische geluid dat ze produceerden. Het klonk geweldig. Dansbare elektronische muziek waar wat intelligentie in is gestopt. My favorite. 🙂 Hoe de samenwerking met Nik Void uit gaat pakken is even afwachten maar met de naam die Factory Floor heeft opgebouwd kan het niet mis gaan volgens mij.”

Wovenhand of moet ik zeggen 16 horsepower 2.0? Dat mag ik vast niet zeggen maar ik vind de verschillen tussen beide bands van David Eugene Edwards nu niet zo groot dat je echt kunt spreken van twee verschillende dingen. Het is intens, donker, zweterig en spannend.

Wovenhand - David Eugene Edwards
Wovenhand – David Eugene Edwards

Prima om dat live mee te maken en in op te gaan. Dat live meemaken is mij nog nooit gelukt. Ik heb thuis wel aardig wat platen van hem staan maar in levende lijve zien, horen en voelen is mij nog nooit gelukt. Er kwam altijd wat tussen. Deze keer niet!”

“De naam van David Tibet en Current 93 heeft in de wereld van de alternatieve muziek iets mythisch. Eerlijk gezegd ken ik het eigenlijk alleen maar van het radioprogramma X-rated. Elke keer wanneer er iets van hem gedraaid werd was ik wel flink onder de indruk. Het leuke is dat je nooit echt precies weet wat er gaat gebeuren tijdens zo’n avond, want meneer Tibet houdt wel van verandering in muziekstijlen.”

“Dat brengt me op waar ik eigenlijk het meest naar uitkijk. De muziek die ik nog niet ken en waar ik per ongeluk in val. Door de jaren heen zijn dit soort ‘ongelukjes’ mij het meest bijgebleven. De noise van Consumer Electronics. Het, voor mij totaal onverwachte, ietwat sadomasochistische optreden van Con Dom (inclusief soundcheck). Het zweterige, uiterst dansbare, door veel te weinig mensen bezochte, Clap Hands. Het optreden van elektronische geschiedenis Silver Apples. Of, tot slot, het optreden van Nurse With Wound waar ik midden in viel. Dat was bevreemdend, prachtig, onaards en intrigerend tegelijk. Het duurde even voordat ik weer terug was op aarde. En dat is wat ik zoek op Incubate. Even loskomen van de aarde door ergens onvoorbereid een deur open te doen en binnen te stappen.”

Current 93: ‘Why did the fox bite’

Mobiele versie afsluiten