Site pictogram Tilburgers.nl

Inlooppunt Reeshof Centrum Jeugd en Gezin Tilburg opent op 18 oktober 2009

centrum-jeugdengezinZondag 18 oktober opent het nieuwe inlooppunt Reeshof van het Centrum Jeugd en Gezin Tilburg in wijkcentrum Heyhoef haar deuren. Bij het inlooppunt kunnen gezinnen terecht met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. Marieke Moorman verricht om 11:00 uur de opening.

Verder op zondagmiddag 18 oktober is er van 12 tot 16 uur een open dag, tegelijk met de open dag van wijkcentrum De Heyhoef.

Open dag

Tijdens de open dag zijn er vier workshops, over de volgende onderwerpen:

Positief opvoeden, van 12.00 tot 12.45 uur, voor ouders
Ouders krijgen aan de hand van praktijkvoorbeelden een toelichting op de basisprincipes van Triple P, een positief pedagogisch programma. Ook zijn er praktische tips en oefeningen om de basisprincipes toe te passen.

Gezonde voeding, van 13.00 tot 13.45 uur, voor kinderen (en ouders)
Wat is gezonde voeding en wat niet? Diverse spelletjes zetten kinderen (en hun ouders) aan het denken over gezonde voeding.

Communiceren met je puber, van 14.00 tot 14.45 uur, voor ouders
De puberteit brengt veel veranderingen met zich mee, zowel lichamelijk als sociaal-emotioneel. Ouders en jongeren worstelen beide met een veranderende positie ten opzichte van elkaar. Tijdens deze workshop wisselen ouders ervaringen uit en krijgen zij (opvoed)tips.

Het belang van buitenspelen, van 15.00 tot 15.45 uur, voor kinderen (en ouders)
Buitenspelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom gaan we 18 oktober samen buitenspelen! Kinderen (en hun ouders) kunnen meedoen aan vier spelen die de sociaal emotionele, verstandelijke, motorische en taalontwikkeling stimuleren. Ouders krijgen informatie mee over buitenspelen. Meer informatie.

Mobiele versie afsluiten