Site pictogram Tilburgers.nl

Inschrijving CZ Ten Miles Wandeltocht begonnen

Samen wandelen. Foto: John Geerts

Afgelopen maandag 24 juni 2019 is de inschrijving voor de 14e editie van de CZ TTM Wandeltocht gestart.

Dit evenement vindt plaats op zaterdag 31 augustus, een dag voor het hardloopevenement CZ Tilburg Ten Miles. De zaken voor de editie van 2019 hieronder op een rijtje.

De wandelkaarten zijn sinds dit jaar digitaal te verkrijgen via www.tilburgtenmiles.nl. Wie dat tijdig doet (voor 29 juli) krijgt het deelnemersbewijs in de week van het evenement thuisgestuurd. Wandelkaarten kosten € 10,-, maar wie voor 1 augustus bestelt krijgt € 2,50 korting. Tot 1 augustus kunnen kaarten ook gekocht worden bij Runshop Greg van Hest, Wilhelminapark 43, Tilburg.

Wandelen in de Oisterwijkse bossen. Foto: John Geerts

De CZ Tilburg Ten Miles is de samenwerking aangegaan met Natuurmonumenten met een vestiging in Oisterwijk. Twee van de routes lopen naar het Bezoekerscentrum Oisterwijk van Natuurmonumenten. De lange wandeltocht (15 mijl, ongeveer 25 kilometer) met Groot Speijck als keerpunt en een nieuwe wandeling over 8 mijl (ongeveer 13 kilometer) die via Groot Speijck naar station NS in Oisterwijk voert. De komende jaren zal de samenwerking verder uitgebreid worden met meer wandelingen ter plaatse.

Ook met de abdij Koningshoeven is er een samenwerking, die voortkomt uit de contacten die er al zijn met de PUURloop. Er is een unieke mogelijkheid om over de landerijen achter de brouwerij te lopen. Het Proeflokaal is dan een rustpunt in de route.

Ten slotte lopen deze editie vrijwel alle routes over de wandelpaden door landschapspark de Moerenburg, aan de oostkant van stad. De replica van Huize Moerenburg siert de medaille die alle wandelaars bij de finish tegen inlevering van hun stempelkaart ontvangen.

Mobiele versie afsluiten