Site pictogram Tilburgers.nl

Interview met Aad van Nieuwkerk als scheidend directeur van Paradox

Aad van Nieuwkerk stopt als directeur van muziekcentrum Paradox.

Een e-mailinterview:

In hoeverre heeft uw vertrek te maken met de aankomende bezuinigingen?

“Mijn vertrek heeft vooral te maken met het niet doorgaan van de verhuizing van Paradox naar een beoogde nieuwe lokatie in het Veemarktkwartier, en dus alleen indirect met de komende bezuinigingen. Een directeur van Paradox moet eigenlijk elke dag wel aanwezig kunnen zijn, en voldoende in de stad kunnen vertoeven om het noodzakelijke sociale, politieke en culturele netwerk te onderhouden. Ik woon in Amsterdam; persoonlijke omstandigheden maken het mij nu onmogelijk om naar Tilburg of de regio te verhuizen. Daarom is het beter voor Paradox nu een directeur te vinden die hier in de buurt woont en thuis is.”

Hoe kijkt u terug op uw tijd bij Paradox?

“Ik kijk met zeer veel plezier terug op mijn tijd bij Paradox. Paradox is ècht de leukste jazzclub van Nederland en ruime omstreken! Iedereen die bij Paradox betrokken is, als vrijwilliger of medewerker, maar ook de musici, en natuurlijk het publiek: fijnere mensen om mee te mogen werken zul je niet vinden. En bovendien gaat het ook nog eens om de leukste, spannendste en verrassendste muziek die er bestaat. Gelukkig zal ik nog vaak bij Paradox terugkomen, hetzij voor het maken van radio-opnamen voor de VPRO, hetzij gewoon om van de goeie sfeer en de muziek te genieten.”

Wat wordt dé belangrijkste uitdaging voor de nieuwe directeur?

De belangrijkste uitdaging voor een nieuwe directeur wordt om het prachtige, maar oude pand op de hoek van de Willem II straat en de Telegraafstraat weer goed up to date te brengen, en terwijl de steun vanuit de overheid onder grote druk staat, maar tegelijk de publieke belangstelling nog steeds groeit, nieuwe toekomstkansen voor Paradox aan te grijpen.

Inmiddels is de zoektocht naar een nieuwe directeur in volle gang. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden bij “Kennisplein Vrije Tijd”.

Mobiele versie afsluiten