Site pictogram Tilburgers.nl

‘Intocht van Willem II’ komt op Burgemeesterskamer

Het schilderij ‘De Intocht van Willem II in 1841’ is door burgemeester Theo Weterings verkozen om in het kantoor van de burgemeester te hangen.

Het Stadsmuseum Tilburg meldt: “Theo Weterings wil voor op zijn burgemeesterskamer dan ook twee afbeeldingen combineren: enerzijds de intocht van koning Willem II in 1841, anderzijds het bezoek van de vijftigjarige Willem-Alexander aan de stad in 2017. Een tweeluik aldus, waarvoor Stadsmuseum Tilburg een van de twee beelden mag leveren. Het schilderij werd uit het depot gehaald dat zich in de Goirkestraat bevindt.  Vervolgens werd het naar een restaurateur gebracht. Het resultaat wachten we af! “.

Het betreft een schilderij dat de intocht van Willem II op 29 april 1841 laat zien. Het is een afbeelding van de Koning in de Zomerstraat en het schilderij van J van Dijk laat zien hoe de koning de links woonachtige familie van generaal Des Tombes groet. Rechts het uithangbord van de familie Smulders

Oud directeur van Stadsmuseum Ronald Peeters meldt op Facebook: “Dit schilderij heeft jarenlang op mijn werkkamer (Stadsmuseum Tilburg) gehangen. Na mijn vertrek opgeborgen in het depot. Ik ben blij dat de burgemeester het schilderij nu in zijn werkkamer heeft hangen, zodat het weer zichtbaar wordt voor vele mensen.”

Mobiele versie afsluiten