Site pictogram Tilburgers.nl

Inzameling ‘e-waste’ blijft in Tilburg achter bij Brabants en landelijk gemiddelde

electronic-scrap-944452_960_720In 2015 werd via de gemeentelijke milieustraat in Tilburg gemiddeld 3,6 kilo e-waste ingezameld. In de gehele provincie Noord-Brabant was dit gemiddeld 4,4 kilo per inwoner en in heel Nederland is dit 4,6 kilo. Dat blijkt uit het jaarlijkse vergelijkend onderzoek van Wecycle, de stichting die de inzameling en recycling van e-waste organiseert. Bij e-waste gaat het om afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste).

afval groenDe inzameling in Noord-Brabant is licht gedaald ten opzichte van vorig jaar. Toen werd er gemiddeld 4,8 kilo per persoon ingeleverd. Doel van het vergelijkend onderzoek is om gemeenten te stimuleren meer e-waste in te zamelen.

Wecycle is een stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert, om dit afval zo goed mogelijk geschikt te maken voor hergebruik. Hierdoor komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en hoeven er minder primaire grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook wordt illegale export voorkomen en CO2-uitstoot vermeden.

remote-control-564462_960_720De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. In totaal zamelde Wecycle 110 miljoen kilo in. Daarvan is 66 miljoen kilo afkomstig van de gemeenten, 44 miljoen kilo van winkels.

Meer informatie: wecycle.nl.

Mobiele versie afsluiten