Site pictogram Tilburgers.nl

Irma Lamers Augustus MaanScout

Maanscout Irma Lamers wil een vriendelijke duurzame stad

‘De vriendelijke stad’

Tilburgs Nachtburgemeester Zeus Hoenderop heeft elke maand, van volle maan tot volle maan, een vrouw aan zijn zijde, een zogenaamde MaanScout. De augustus MaanScout van de nachtburgemeester van Tilburg is Irma Lamers . Zij ondersteunt Hoenderop van 24 augustus tot en met 23 september op haar eigen wijze. Komende dinsdag neemt ze om 20.00 uur bij volle maan het stokje over van juli maanscout  Sterre Gielen. Dat gebeurt bij Kunstpodium T, Noordstraat 105 in Tilburg.

MaanScout Irma Lamers is onder andere mede-initiatiefnemer van Transition Town Tilburg en van ABC communicatie. Vanuit de ervaringen met transitie geeft zij advies en workshops over duurzame verandering. Het thema van de augustus maanscout gaat over een positieve kijk op de toekomst.

Tilburgers zijn van oudsher gewend aan grote veranderingen, zoals na de verdwijning van de textielindustrie. Daarom kun je Tilburg beschouwen als Transitiestad. Een stad die een verandering doormaakt van industriële groei naar een meer duurzame economie. Wereldwijd gaan we binnen enkele jaren over van olie naar nieuwe energie. Door klimaatverandering en schaarser wordende fossiele brandstoffen wordt het duidelijk dat we maar beter alvast nadenken over oplossingen. Voor burgers hoeft het echt niet ingewikkeld te zijn. Naast aanpassingen aan het huis kunnen we meer doen met buurtmoestuinen en er zijn veel mogelijkheden voor alleenstaanden om samen te eten. En verder? In de diepe achtertuinen van Tilburg kunnen weer kropjes sla groeien en preitjes (fijn om met je buren te delen). En wat zou het mooi zijn als alle restaurants één dag per week vegetarische maaltijden serveren! Dat vermindert de CO2 uitstoot. Dit zijn maar een paar ecologische voorbeelden (ecologie: in samenhang met de omgeving).

De MaanScout wil meer mensen betrekken bij een vriendelijke, duurzame toekomst. De eerste stap is om bestaande goede plannen verder door te zetten, zoals een r

Repair Café  dit is een ontmoetingsplek waar je je eigen reparaties uitvoert en een ecologische tuinderij. En daarnaast kunnen we de dialoog aangaan met verschillende doelgroepen (jongeren, ouderen, allochtonen en ondernemers). Als we goed luisteren kunnen we horen dat er al veel gebeurt.

Fijn dus als we de krachten kunnen bundelen zodat er meer groene initiatieven komen, daar krijg je energie van. Misschien kunnen we zelfs vanaf vandaag iets afspreken! Niet meer afwachten maar zelf het voortouw nemen, laat ons weten wat je al doet en hoe jij wil bijdragen door een email te sturen naar: devriendelijkestad@xs4all.nl.

Voor leukste inzending heeft Transition Town Tilburg een verassing. Hier alvast een paar bestaande ideeën: rommelige plekken in de stad omtoveren tot stadsoases, meer fruit- en notenbomen in de stad, meer mogelijkheden om samen (vegetarisch) te koken, je aanmelden voor Goei Eete  met o.a. levering van vlees en groente uit eigen omgeving.

Agenda van de activiteiten die Irma voor haar maan heeft georganiseerd:

Voor informatie en aanmelden van een van de activiteiten stuur Irma een email: devriendelijkestad [@] xs4all [punt] nl

Mobiele versie afsluiten