Site pictogram Tilburgers.nl

Jack Zandbergen ontvangt gemeentelijk onderscheiding

Jack Zandbergen

Jack Zandbergen is gedurende meer dan dertig jaar actief geweest in het bestuur van de Tilburgse Hengelsport Vereniging (THV) en de Eerste Tilburgse Hoenderclub (ETHC).

De THV werd in 1954 opgericht. Op dit moment heeft de vereniging ongeveer 90 leden. De leden komen voor overgrote deel uit Tilburg en de directe regio. De THV is een gezelligheidsvereniging voor mensen die liefde hebben voor de hengelsport en dit graag gezamenlijk beoefenen door in verenigingsverband wedstrijden te vissen. De heer Zandbergen is in 1968 lid geworden. Vanaf 1974 is hij bestuurslid, sedert 1986 als eerste penningmeester.

Ook voor de ETHC is de heer Zandbergen lange tijd actief geweest. Deze vereniging is in 1925 opgericht en is actief voor fokkers en liefhebbers van hoenders, dwerghoenders en siervogels. De ETHC wil leden met elkaar in contact brengen zodat informatie en ervaringen kunnen worden uitgewisseld. De heer Zandbergen werd in 1962 lid van de vereniging en is van 1965 tot 2007 als penningmeester bestuurlijk actief geweest.

Voor beide wordt Jack Zandbergen beloond met de gouden speld van de gemeente Tilburg.

Mobiele versie afsluiten